Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Skyline anebo Světová invaze. Útok na věžák mě trošku připomněl atmosféru Critters. Jenže ty jsem poprvé viděl když mi bylo 12, kdežto při Attack the Block je ze mě dospělý jedinec. S kolonkou komedie bych rozhodně šetřil, nezasmál jsem se ani jednou. Nebylo prostě čemu. Monstra vypadaly šlušně, hlavní hrdinové přes počáteční rozpaky ve mě vzbudili sympatie. Takže abych to shrnul. I za malé peníze se dá pořídit docela slušný ranec podívané. Nick Frost o ničem, takže jestli na tohle někdo chce kouknout jen kvůli němu, ať tak nečiní. 52% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Varování pro mimozemské agresory: Zvažte místo přistání, neboť v některých typech čtvrtí by mohl být váš létající talíř přeparkován do sběrny cenných kovů! Cornishova rozpustilá lacinost, místy infantilní, místy s otupělou čepelí sociální kritiky, každopádně nějaká adorace, či podpora výkvětu mládeže nehrozí a to ani navzdory jejímu náhlému polidštění. I když, Moses na konci visící za vlajku Union Jack možná naznačuje, že státní systém nakonec takové chlapce vždycky podrží.. Tímto bych hrozně rád poděkoval Shadwellovi za návod, jakými třemi způsoby si mohu jako divák Attack the Block vyložit. Buď jako kretén, nebo jako blbec a nebo jako on. Zdá se, že bubáci existují a někteří je mají pořád pod postelí.. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Na letošním MFFKV velmi vítané osvěžení, a to nejen žánrovým půdorysem a humorem, ale i kvalitou. Ovšem i mimo kontext ztrápených a utrmácených festivalovek je "Attack the Block" skvělý počin pohybující se na hraně žánrové travestie, lokálního ozvláštnění schémat a svižné akční komedie o mimozemské invazi. Koncept přesazení potencionálně spektakulárního a bombastického fantastického příběhu z prostředí iluzorního komiksově idealizovaného světa do (hyper)realistického předměstí může připomenout geniální britský seriál "Misfits", ale Cornishův debut na rozdíl od seriálu nestaví na postavách, nýbrž na prostředí a schématech. Schémata zde nejsou intenzifikována či absurdizována jako v jiných žánrových variacích, ale podobně jako např. v geniálním "Somrákovi s brokárnou" jsou ohlodána na naprostý naivní základ, což ale tentokrát skvěle vystihuje postoje předměstské "problémové" mládeže, která se pozérsky stylizuje právě podle primitivních (prazákladních) obrazů genderové maskulinity a feminity v popkultuře. Z kontrastu mezi dětinskostí a schematickou siláckostí nezletilých hrdinů vyvstává většina zdejšího humoru i žánrové reflexe, která nenásilně ukazuje směšnost schémat i stylizace podle nich. Současně je sympatické, že film zůstává věrný svému prostředí i stylem, když účelně mísí dynamičnost formy s laciností produkce. Navíc lze říct, že "Attack ther Block" je záslužné dílo, protože má potenciál přilákat jak diváky z vyšších sociálních tříd i mládež, která byla předobrazem zdejších hrdinů, a zatímco první skupině může pomoci nahlédnout podstatu fungování předměstských komunit, tak pro ty druhé může být nevtíravým pozitivním vzorem - taková britská předměstská verze blaxploitation. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film od fanoušků pro fanoušky, který se tentokrát moc nepovedl. Má to sice výborný námět a zasadit do toho aktuální témata bylo docela vychcaný. Ale co s tím, když se to naprosto míjí účinkem. Postavy jsou totálně nesympatické, vedlejší Frostova postava je nevyužitá a nefunguje to ve vtipných ani napínavých pasáží. Navíc to i přes svou krátkou stopáž hodně pomalu uteče a častokrát jsem koukal na hodinky. A to by se asi u podobného filmu stávat nemělo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úžasné hlášky ("Toto nie sú kurva pokémoni..."), skvelé postavy. SÚMRAK MŔTVYCH dostal solídneho bračeka v podobe tejto invázie. Dokonca aj akčné scény, resp. prírpavy na akciu sú skvelé a klišé hlášky ("Ja som to začal, ja to skončím.") sú v tomto prevedený znesiteľné, navyše to má na pozadí zaujímavú tému detských gangov... Dúfam, že z toho raz bude klasika... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v chronologickom poradí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama