Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +netradiční, originální, napínavé, akční a vtipné -ještě více vtipů bych uvítal, větší rozpočet a velkolepější akci rovněž, takhle to působý jako "malý" film/// Útok na věžák je svým spůsobem unikátní film. Na nic si nehraje a snaží se bavit. Přitom se občas dokáže tvářit vážně a trochu postrašit. Je to taková nová podoba Critters s Nickem Frostem ve vedlejší roli. Kdyby byl ještě větší tah na bránici, hodnotil bych ještě lépe. I tak ale stojí za zhlédnutí./// Celkem 76%/// ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný film s vetřelci z vesmíru, který je zábavný, nenudí a není tupý. Už v prvních minutách začíná poutavá podívaná nejen v souboji s vetřelcem, ale i v dialogové části, která nebrzdí vývoj děje... zbytek stopáže nevybočuje v nasazeném tempu a závěrem ještě více graduje. Hororová stránka funguje téměř na jedničku a vzhled a pohyb vetřelců je víc než povedený (velké plus beru fakt, že nevypadají animovaně)... Režijní debut Joe Cornishe za tak málo peněz stojí za vidění, jestli si libujete v žánru "pozemšťané vs vetřelci"… já hodnotím 5 hvězdičky... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Akční, komedie, sci-fi a ještě to má v merku Velká Británie? Naprosto perfektní zábava, ze které jsem nedokázal spustit oči. Bylo to brutální a vtipný dohromady, dialogy otevřely tisíc témat k diskuzi na téma Britská mládež a hlavně to bylo příběhově neskutečně zábavný, přičemž tomu dost pomohl i fakt, že jsem si od Soumraku mrtvých zamiloval Nicka Frosta, který si tady sice zahrál jeden vedlejšák, ale každopádně byla radost ho opět vidět. Paul byl derivát toho, co si Angláni připravili při Útoku na věžák. Film, který si určitě nejednou zopakuju, už jenom minimálně kvůli těm hláškám, který tam padají jedna za druhou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Cool černošské sci-fi s pár povedenými cool hláškami a zajímavě zpracovanými monstry se svítící fosforovou tlamou. Kvalitních nápadů v Attack the Block je spousta. I přesto, že není pro každého, tak 88 minut se dá v pohodě zvládnout. Jak říkám, žádné zbytečné natahování. I přes neznámé herecké obsazení mě role překvapili a nemohu si ztěžovat ani na jednu. Jediná škoda je, že Nick Frost nedostal větší prostor... 8/10 = 80% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nářez i s pouhými dvěma pivy v hlavě, takže Cival iba klame. Muzika film dokonale nakopává (naštěstí žádný pravověrný hip hap hop), hlášky jsou převážně netrapné, figurky hezky vyprofilované (bílý negřík a mladý přírodovědec největší sympaťáci) a černější než černý mimozemšťani k sežrání (plyšák by byl stylovej, kam se hrabe Gizmo). Kvalitní zakončení Varů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v chronologickom poradí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama