Reklama

Reklama

Hitlerovi badatelé

  • Česko Hitlerovi průzkumníci (více)

Obsahy(1)

Proč se někteří světově proslulí dobrodruzi jako Heindrich Harrer a László Almásy zapletli během druhé světové války s nacisty? (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Dokumenty ze 2.světové války doslova vyhledávám a vždycky jsem moc rád, když narazím na něco o čem jsem třeba nevěděl. V tomto případě jsem se ale upřímně docela nudil. Jen pár částí stojí za to jinak jde o dílko, na které rychle zapomenete- 40%. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film Anglický pacient mám moc rád a aj preto ma zaujal príbeh Lászla Almásyho v tomto dokumente. Dokumentu dávam 65%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Směsice zajímavých informací i alibisticky tendenčních a zlehčujících blábolů, připomínajících místy svou formou poválečnou antiněmeckou dikci >vítězných< sil, kterážto d.m.s.n. v moderním nezávislém a nezaujatém "dokumentu" už dávno nemá co dělat... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2011 na tv Prima, hodnocení a komentář zde jako první - 2.3.2011) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně mizerně natočený dokument o badatelích Třetí říše, pátrajících po historických kořenech nordické rasy a důkazech o její nadřazenosti. V podstatě šlo o politickou objednávku, aby vědecky podložili Hitlerovu rasovou teorii, a to v poddstatě jakkoli, hlavně aby se to tvářilo trochu vědecky. Téma samotné je zajímavé, ovšem pseudointelektuální tlachání o vině Almásyho či Harrera na nacistických činech, vytváření závěrů na základě nalezených prázdných kanystrů na benzín v poušti, či bezuzdné blábolení, jak obtížné byly a jsou výstupy do Himalájí, to tvořilo v podstatě nejvýznamnější část z těch 60 minut, přičemž se dozvíte zhruba stejně jako v hodině dějepisu na základní škole. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama