Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální příběh o oběti, která nebyla zcela bez viny. Na palubě dunajského parníku se koná módní přehlídka, na níž nejvíce září manekýnka Anna Vlčková (Ľ. Vašová), která má kvůli známostem s bohatými cizinci přezdívku „krásná neřestnice". Mezi diváky je shodou okolností i mladá policejní kapitánka Strelková (E. Vášáryová) se svým starším spolupracovníkem nadporučíkem Michalkem (V. Polónyi). Ani jeden zatím netuší, že Vlčková má políčeno na nemocného švýcarského továrníka Langera. Kvůli zamýšlené svatbě s ním jí však kdosi vyhrožuje smrtí. Langer zemře v nemocnici dřív, než se může s krásnou neřestnicí oženit. Vlčkovou nicméně stejně někdo zavraždí výstřelem z lovecké pušky. Pro kapitánku Strelkovou je to první velký případ její kariéry, o to těžší, že vyšetřovatelka se musí prosadit ve světě, který byl dosud doménou mužů... (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Slováci snad kromě Jakubiska jsou známi tím, že nemaj talent udělat dobrý film. No tohle je teda bomba. Emilka V. lítá v pruhovaném kostýmku, kouří jednu za druhou (to bych ji nevyčítal, hulím jak papírovej čert) a je nějaká důstojnice kriminálky. Policajty znám a než se sem člověk vyšplhá, to jest těžká štrapáce. Emilka je bystrá a vše odhalí. Líbe i policajta ve vrátnici! Jako příběh je to zajímavý ale tak zprasený, že si važme Rudu Hrušínského v roli Kalaše. To bylo uvěřitelné, tohle je sračka. Všetho vedie gu sváračom. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Diely s Jakubcom sami páčili trocha viac, Vášaryová v pásikovom kostýmčeku predsa nepôsobila dôverihodne (autoritu u podriadených si vynucovala viac-menej len krikom). Vadil mi aj dosť za vlasy pritiahnutý prvotný dôvod vraždy a za skutočne skvelé herecké obsadenie a vtipného Polónyiho nemôžem dať menej ako ***. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Zaverecna cast slovenske detektivni trilogie nedopadla uplne dobre. Chudika vystridala jeste horsi Vasaryova, tak aspon ze Michalko zustal... Uz antre, kde parta svarecu je jedinymi pozorovateli modni prehlidky pod Bratislavskym ufem ukazuje na to, ze ne vsechno bude v poradku. Vysetrovatelka se chova, jako by mela policejni profesi jako kuchynsky vedlejsak a sve konstrukce sklada jako strihy z Burdy. Cele je to takove rozjuchane, ze zapadne i kvalita v podobe Mullera, Vaska nebo Kvietika. Skoda melo to navic, takto zustal puvodni dil neprekonan. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bratislavský most SNP so známym UFOm na vrchu nosného pylónu bol dostavaný v roku 1972. Filmári neváhali a novú atrakciu zakomponovali do úvodných častí kriminálky. Vizuály betónovo skrášľovanej Bratislavy z úvodu postupne ustúpili konkrétnym prostrediam, ako to už pri detektívkach chodí. Popri budovateľskej prezentácii sa dostavilo časté, no zároveň nenápadno-nápadné vychvaľovanie režimu. Osobne mám radosť z nachádzania podobných postupov v normalizačných slovenských filmoch, či seriáloch. Dadaisticky pôsobí kontrast módnej prehliadky a jej výlučných divákov, ktorými sú zvárači z jednej partie. Atraktívna barová dáma je nápadníčkou hneď niekoľkých z nich. Kde inde by robotníci mohli byť tak atraktívni pre zlatokopky? Kde inde by divácky ovládli fashion show? No predsa v šťastnom tábore socializmu! Polícia nebola dobovo pozitívne vnímanou zložkou režimu. Zatraktívniť a posilniť v divákovi pocit progresívnych tendencií v jej riadení (ozveny feminizmu) mala predstaviteľka vyšetrovateľky Strelkovej (Milka Vášáryová). Múdrosť Verejnej bezpečnosti (tak sa volala polícia v Česko-Slovensku v rokoch 1947 až 1989) zachraňuje zase bonmoty chrliaci Vášáryovej parťák. Partia hereckých slovenských es (Muller, Kišš, Roman, Dančiak) v úlohách robotníkov vytvorila zase obraz intelektualizovaného proletariátu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lettrich s Vallom zase váľajú a dosádzajú na miesto vyšetrovateľa ženu. Koho iného, ako Emíliu, čo je úplne v poriadku. Či jej táto úloha až zas tak sadla, je na diskusiu. Pri Polónyim v úlohe vyšetrovateľa som každú chvíľu myslel, že sa jeho postava zmení na karikatúru Funésa a jeho žandára. Chvíľami veľa nechýbalo. Postarší chlapi sa v modernej dobe zoznamujú cez inzeráty, tak je na to treba didakticky upozorniť, ale nevadí, je to aspoň sranda. Prípad je celkom fajn, ale zase nič extra špeciálne, proste slovenská klasika na nedeľňajšie poobede na Jednotke. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie snímky prebiehalo v Bratislave a Senci. (dyfur)

Reklama

Reklama