Reklama

Reklama

Mosura 3: Kingu Gidora raishu

  • Japonsko モスラ3 キングギドラ来襲 (více)

Obsahy(1)

Mýtická Mothra se potřetí vrací, aby zachránila Zemi a život na ní před útokem nepřátelského monstra. Tentokrát je jejím protivníkem King Ghidorah, trojhlavý zlatý drak, přilétající z hlubin vesmíru. Ghidorah se vrací na naši planetu podruhé, přičemž při své první návštěvě vyhladil dinosaury. Nyní jsou však jeho cílem japonské děti, které unese a uvězní, aby se posléze mohl krmit jejich životní energií, a dokonce ani nesmírně mocná Mothra mu na první pohled není schopna v tomto hrůzném činu zabránit. Kněžky Lora a Moll ve snaze odvrátit hrozící katastrofu vymyslí zoufalý plán – poslat Mothru zpátky časem do období dinosaurů, kdy ještě Ghidorah nebyl tak silný a nebezpečný jako v současnosti... (Israha)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Mosura 3: Kingu Gidora raishu“ není tak dobrý film jako předchozí a ta část před tím, než se dostane na souboj, není příliš zajímavá. Jenže jakmile se bojuje, snaží se tvůrci i v rámci možností digitálních triků o nějaké to oživení, a tak souboj vyznívá skvěle, nově a jsou zde prvky, které se oproti předchozím filmům neopakují. Samozřejmě, že všechno dobře dopadne, ale ty emoce jsou zde podány velmi dobře a do příběhu vás dovedou strhnout. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Třetí a finální díl téhle parádní rebirth série mi připadal nejdospělejší a nejstřízlivější, přesto však tu magii dílu prvního nepřekonal. Dětský hrdina už je kapku odrostlejší, záporákem je legendární badass King Gidorah (a už to samo o sobě nasadilo laťku dost vysoko) a z Mosury se definitivně stává krutopřísná HyperZbraň která by rozložila na atomy snad i Supermana. Kvalitativně je to někde mezi jedničkou a dvojkou-to znamená hodně vysoko. Parádně jsem se bavil a s potěšením musím znovu konstatovat, že 90.léta jsou v mých očích takový malý zlatý věk japonských kaiju filmů. Už u devadesátkových Godzill jsem si chrochtal blahem a teď si chrochtám u Mosury..ChroChroChrocht-MnomMnomMlask... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Začnem superlatívmi? Ide o zatiaľ o dno ,,kaiju,, žánru, ak teda môžem snímok do tohto druhu priradiť. Je to podpriemer niečoho, čo zbožňujú milióny divákov po celom svete. Čosi, čo ovplyvnilo a ovplyvňovať bude ďalšie a ďalšie generácie. MOTHRA dostala 90tkový upgrade v podobe trilógie, ktorá pribúdajúcimi časťami negradovala, ale degradovala. Scenár, ktorý by snáď lepšie napísal aj pračlovek z rodu Homo Habilis, triky, ktoré snáď ani niesu z roku 1998 ( ale nižšie ) a posolstvo, ktoré som v tomto prípade vôbec nepochopil. A bolo tam vôbec? Čo už, MOTHRA sa od vtedy vrátila ešte párkrát ( a možno sa v aktuálnom americkom KongGodzillovskom MonsterVerse vráti opäť ), bolo to už len ako sidekick, teda rola, ktorá jej sedí najlepšie. Nič nemeniť a zvíťaziť. Hovorí sa tak. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama