Reklama

Reklama

Svět přírody - Série 25 (2006) (série)


Invaze krokodýlů (S25E10)

(epizoda)
  • Velká Británie Invasion of the Crocodiles
Velká Británie, 2007, 50 min

Obsahy(1)

Plazi se zmocňují Austrálie. Nebezpečný vetřelec na scéně! Tisíce kilometrů daleko od svých původních domovů, na místech, kde je dřív nikdo neviděl, se nyní objevují australští mořští krokodýlové. Jejich rychle rostoucí populace má značně ničivý vliv na prostředí, v němž se tak nečekaně vyskytli. Sledujte cestu těchto fascinujících tvorů! V jednom roce muselo být například přes tři stovky krokodýlů přemístěno z přístavu Darwin, hlavního města regionu. Tisíce kusů dobytka je zabito krokodýly, znepokojující je i stále se zvyšující počet útoků na lidi. A to především v místech, kde nikdy předtím nebyli viděni. Biolog Adam Britton se snaží zjistit, v čem je problém. Pomocí satelitních vysílačů sleduje migraci zvířat a snaží se najít co nejrychleji odpovědi, aby dokázal pomoci zoufalým místním obyvatelům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Dokument točící se okolo výzkumníka, který se snaží pochopit populační explozi a migraci krokodýlů mořských v severní Austrálii. Pro mě dokumentaristický průměr. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Krokodýly miluju. A v tomhle dokumentu je obsažena spousta zajímavých informací. Já jsem spokojenej :) Krokodýli morští se začínájí objevovat v oblastech kde nikdy dříve nebyli. V zájmu ochrany těchto plazů i lidí zde žijících se rozbíhá roční projekt. Který má za úkol mapovat pohyb krokodýlů a zjistit co je příčinou náhlé migrace. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama