Reklama

Reklama

Pohádková planeta

  • angličtina Fairy Tale Planet (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Československo, 1986, 9 min

Obsahy(1)

Zvláštní tajuplnou atmosférou na diváka působí příběh kosmonautů, kteří přistanou na neznámé planetě. Jeden z nich se při průzkumu dostane do podivného zámku a až tam dojde k odhalení, jakou známou pohádku režisérka se žánrem sci-fi zkombinovala. O znepokojivou hudbu se postaral Jan Klusák a výtvarnou stránku filmu řešili tři různí výtvarníci. (Anifilm)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ta variace na Šípkovou Růženku mě tady docela zaskočila, vůbec bych si na začátku netipnul, co se z toho nakonec vyklube, jinak ale dobré (nápad, animace, zvláštní, taková tajuplná a strašidelná atmosféra, bylo to celé hodně tmavé), je i možné že inspirace k tomuto snímku přišla ze zahraničí, je to tak trochu ve stylu filmu "Divoká planeta" (73) nebo "Planeta Opic" (68) - úvod. Určitě jde o pěkný a povedený animovaný film od legendy české animace, která je podepsána pod takovými animovanými večerníčkovými seriály jako "Maxipes Fík", "O makové panence", "Kosí bratři", "Bob a Bobek", "Štaflík a Špagetka", Nils a divoké husy" a mnohými dalšími. Poprvé viděno na cs-filmu nebo cs-mini, někdy v únoru letošního roku. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že by mi nějak zvlášť vadilo zasazení pohádky do sci-fi rámce, tj. že hlavní hrdina přichází z vesmíru, z jiné planety a možná i z jiného času. A myslím, že dětem to vadit také nebude. A kromě toho - než se vesmírný hrdina probojuje a proseká až ke spící princezně, dokonale se polidští a od pohádkového prince by ho nikdo nerozeznal! Animace snímku je půvabná a Klusákův hudební doprovod mu opravdu sluší. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už se nedostává chrabrých princů, je třeba hrdiných a gerojských astronautů, kteří se nutného úkolu ujmou. Převedení do scifi je sice dost ledabylé a rozhodně nedosahuje nějakých zásadních změn (jako je tomu třeba u pohádkových námětů u Sapkowského Zaklínačských povídek), ale pořád docela zajímavé, byť jsem měl dojem, že místo růžových keřů napadne astronauta horda opic s krvežíznivým výrazem hledajících Charltona Hestona. Animace je moc fajn a hraje na potemnělou notu, což mám dost rád a tak se mi výsledek líbí, je to příjemná verze Šípkové Růženky, které bych přidal jedině víc scifi prvků a nějaké mnohochapadlové monstrum dštící kyselinu a mající malý, epesní klobouček střihu inspirovaném britskou královnou. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Kromě první a poslední minuty klasický příběh o šípkové Růžence. Důvod naroubování toho cizorodého úvodu a závěru na tuto pohádku mi hlava fakt nebere. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama