Reklama

Reklama

Saigo no čúšingura

  • Japonsko 最後の忠臣蔵 (více)

Obsahy(1)

16 let po osudné pomstě 47 roninů, samurajů z domény Ako, kteří pomstili smrt svého pána a poté spáchal seppuku, jediný přeživší, Terasaka Kichiemon prochází zemí s posláním pomoci rodinám padlých samurajů a současně šířit pravdu o jejich činu.
Terasaka nalezl vdovu po posledním ze svých padlých druhů a vypravil se do Kjota na výroční obřad k uctění jejich památky. Na cestě nečekaně narazí na svého pokrevního druha Senoo Magozaemona, který beze stopy zmizel pouhý den před vykonáním jejich pomsty. Magozaemon ztratil ženu a neměl žádné děti, neměl tedy žádné závazky a jeho jediným cílem tedy měla být služba Kuranosuke Oishimu, pro nějž přísahal i zemřít, bude-li to potřeba. Proč Magozaemon zmizel je záhadou, na kterou Kichiemon stále nezná odpověď.
Po svém zmizení si Magozaemon změnil jméno a skryl před světem. Vzdal se i svého postavení, ze samuraje se stal obchodník se starožitnostmi, který žije v odlehlém domě ukrytém v hlubokém bambusovém háji. V domě žije i krásná dívka jménem Kane. Po celých 16 let poblíž nich žije i Yu, která zbožňuje Kane, vyrůstající bez matky, a vyučuje jí etiketu, čtení, psaní a další dovednosti. Yu kdysi bývala nejoblíbenější kurtizána v Kjotu a později se stala konkubínou bohatého a vlivného obchodníka s látkami.
Na loutkovém představení v Kjótu se do Kane na první pohled zamiluje Shuichiro, jediný syn onoho obchodníka, Mogozaemon prodává jeho otci vzácnou starobylou korejskou vázu a ten ho požádá, aby s pomocí svých styků zjistil, kdo byla ta tajemná krasavice na loutkovém představení, která tak okouzlila jeho syna.
Kdo je tedy krásná Kane a proč Mogozaemon před lety zmizel namísto toho, aby splnil povinnost vůči svému lennímu pánu? (Zany)

(více)

Reklama

Reklama