Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečné příběhy někdy sahaly k modelovým situacím, avšak na úsvitu nastupující politické normalizace se veškeré ambice zúžily na schematickou ilustraci třídních pouček. Proto nucené soužití skupinky k smrti odsouzených partyzánů s nachystanou popravčí četou v zavaleném dole vede jedině ke zjištění, že nacisté jsou zrůdy, zatímco hnutí odporu obklopuje svatozář. Partyzáni totiž za žádných okolností neklesají na mysli a úsilovně hledají cestu ke svobodě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve svém smyslu se jedná o obyčejnou inscenaci, která by se dala zahrát i na divadelních prknech, jen natočená výpravně a to dokonce v Cinemascopu. Ano, výroba snímku byla na objednávku k 50. výročí založení strany KSČ, takže dějství podle toho také vypadá. Nacistická zrůdnost postihuje i sebe sama, kdy se jeden velící německý důstojník neštítí střílet ani do vlastních lidí, v tomto případě popravčí četu vedoucí zajaté partyzány na popravu, a to v zájmu velení, které tímto získal. Po zavalení v jeskyni všem nezbývá nic jiného než spolupracovat. A tak příběh sleduje jejich počínání, kdy odvaha partyzánů, pochopitelně komunistů, je, jak také jinak, bezbřehá. Nějaká temná atmosféra, napětí či akce tu kromě několika jednoduchých výbuchů prostě chybí. A právě to je na takovém dějství ohromná chyba, neboť se tak stal snímek nezajímavý a naprosto nudný. Herci sice ze sebe vydali všechno, ale mizerný scénář tím stejně nezachránili. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vôbec nejde o zlý film, má svoju temnú atmosféru, rieši bezvýchodiskovú situáciu, dobré herecké obsadenie. Skupina nacistov je totiž zavalená v bani spolu s na smrť odsúdenými partizánmi... Táto skutočnosť rozohrala slušnú partiu pokiaľ si divák neuvedomí, že charaktery postáv sú brutálne čiernobiele a filmárčina mimo baňu je slabučká. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já jsem si tento film vybral podle názvu a čekal něco zcela jiného. Hned první snímek o výrobě k výročí komančů, mne nepříjemně zaskočil, ale řekl jsem si, co kdyby. A rozhodně jsem neudělal chybu. Ono jde totiž zpočátku o docela dobrý film, s dobrou zvukovou kulisou. Pak se trochu zvrhne v nesmysly, ale jinak se na to rozhodně dívat dá. Tedy jednou, podruhé asi těžko. Když si zvyknete na tmu a občas statický děj. Jak říkám, za podívání to stojí, ale podruhé bych to vidět nemusel. A to snižuji hodnocení o dvacítku za to, že se maskéři flákali, a byli líní udělat i těch pár skvrn na triku či košili zasaženého. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ono to nebolo myslene zle, co sa tyka deja, ale niekde sa to zaseklo a nemohlo sa to pohnut dalej. Vacsinou sa to odohravalo v tme, takze to malo taky temny feeling:) Najviac ma pobavil ten slogan na zaciatku filmu, ze film je venovany na pamiatku k 50. vyrociu KSC:) Normalne sa do filmu vteperil komedialny prvok, ked to zoberiem dnes. Akcia sa vo filme neobjavila, len trapne vybuchy, akoze bomb na trapne makety diel uprostred nicoho. Potom sa to len vlieklo slimacim tempom v zavalenej sachte, kde sa ocitli nemecki vojaci a ich zajatci. Nic prevratne sa tu nekona a vsetko to prefrci rychlo a na konci tituliek si uvedomite, ze si ani poriadne nepamatate, co sa udialo asi pred desiatimi minutami. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v Banskej Štiavnici a obci Cerová - Lieskové. (dyfur)

Reklama

Reklama