Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh o přátelství dvou 12letých bratislavských chlapců vyrůstajících v odlišném sociálním prostředí. (CS Film)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nadčasové téma rodinných vztahů a dobové reálie. 1)  Nepříliš výrazný snímek u mě boduje tím, jak, možná nechtěně, zobrazil dobové poměry a atmosféru._____ 2)  Vidíme Bratislavu, houfy embéček na ulicích, strážníka řídícího dopravu, nepřívětivé obyvatele domu a další zajímavé reálie._____ 3)  Pěkný Vladimír Takáč (Igor) získal za roli cenu dětské poroty za nejlepší dětský herecký výkon na 13. festivalu filmů pro děti Gottwaldov 1973. Dobrý dojem zanechal i jeho spoluhráč Zdravko Malach (Viktor, který má rodiče v Austrálii). 43letá Květa Fialová (Igorova matka) tu ještě není za lady jako v pozdějších létech._____ 4)  Zaujal mě maník, který suverénně zastaví uprostřed mostu SNP, vystoupí z vozu a řeší klukovskou rozmíšku._____ 5)  Snímek má lehký propagandistický nádech: hodný policista (dopravní, třeba dodat), televizní reportáž o únosu letadla "vlasatci", všechápající učitelka ve škole či podprahová protiemigrantská linka._____ 6)  Celkově mám z filmu docela příjemný pocit, což podtrhuje smírný závěr i dvůr, z něhož zmizela auta a nahradily je lavičky s květinami._____ 7)  Film natáčeli v roce 1972. ()

yannes 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosť. Filmovanie prebiehalo v roku 1972. Jedna zo scén filmu bola situovaná do dvora medzi ulicami Steinerova /dnešná Krížna/ a Záhradnícka, kde som vyrástol a doteraz bývam a ako malý chlapec som prítomný pri natáčaní. Mimochodom vo vedĺajšom dvore bol v roku 1962 natáčaný slávny film novej vlny Slnko v sieti. Tento film však upadol do úplného zabudnutia, napriek výbornému hereckému obsadeniu. Dúfam, že sa ho dočkám na CS film..... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu rodinného filmu o dvoch malých kamarátoch, ktorí riešia každodenné problémy doma, na sídlisku i v škole, je to určite zaujímavé dielko. Hlavne tá konfrontácia rodičov a detí, ktorá nie je vždy radostná a zanecháva psychologickú stopu nielen u rodičov, ale aj u tých deti. Škoda, že sa jedná o neznámy alebo zabudnutý snímok, pretože má čo ponúknuť. Aj po stránke remeselného spracovania. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Psychologický žáner mal v slovenskom filme silné zastúpenie, nie vždy sa však stretol s priazňou diváka. V tomto prípade je na škodu, že Krivánkov snímok je málo známy, lebo ide o slušne natočený príbeh dvoch chlapcov, ktorí musia riešiť problémy vo svojich rodinách. Film má šťavu, je dynamický a uveriteľný aj po rokoch. Síce sa nevyhne určitým scenáristickým barličkám, ale dá sa to prepáčiť. Lepší priemer. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Bratislave, Trenčíne a v Mladej Boleslavi. (dyfur)

Reklama

Reklama