Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Aky 

všechny recenze uživatele

Málokterý film o komplikovaném vztahu otce a dospívajícího syna se tak podaří. Zajímavé prostředí mexických nelegálů ve Spojených státech, k tomu řádná dávka emocí brzdících těsně před hranicí kýče, stéle přítomné napětí udržované nejen stavbou příběhu, ale také dobrými herci - vychází z toho velmi příjemný zážitek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Solidní drama mexického tatíka a jeho syna. Potácení se v nejisté existenci imigranta, práce na černo, žádná lidská práva (při sebemenším problému hrozí deportace). Jak dobře znám tento pocit z dob, kdy jsem pobýval v cizině. Já alespoň byl normálně bílej. Barevný to mají těžší. Náš hrdina má navíc syna, narozeného už v Americe, ten neumí už ani španělsky a Mexiko zná jenom z knížek. Rozdíly mezi první a druhou přištěhovaleckou generací bývají propastné. O tom je taky tenhle film. A taky o hledání vztahu mezi otcem a synem. Problémy ostatní jsou pouze pozadím. Chris Weitz je schopný filmař, dokáže divákovi klást otázky tak, aby si je pak odnášel z kina, a za domácí úkol na ně hledal odpověď. Já si je alespoň z kina odnášel. Možná bude výsledkem promítání tohoto filmu třeba to, že se u nás pár lidí začne na ilegály koukat jako na lidi....75% ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Chris Weitz chtěl ukázat, že taky umí hodnotější filmy a tak natočil ... no takové to správné americké drámo, které si rádo rýpá do vnitřních problémů. American dream bude fungovat vždy a tohle není vyjímka. Povedená čtyřková záležitost, která se ale do mysli výraznějším způsobem asi ve většině případech nezapíše. This country is a land of dreams. It can be a hard place, a cruel place. But it's where I work, and I dream of a better place for my son. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do problematiky imigrantů versus hostitelská země. Působivé scenérie, důraz na charakteristiky postav, kulervoucí příběh, procítěné hraní neokoukaných herců, pro našince exotika jak prase. Celkově efektní a funkční. Pokud jde o můj osobní postoj k jedné či druhé straně barikády, není jednoznačný. Vím, že bych se v těch místech nacházet nechtěla, riziko různé újmy (nejen krádež auta) je přímo úměrné neustálému přísunu nových ilegalistů. V globálu se není co divit pohnutkám přistěhovalců, ani striktnímu přístupu Ameriky. Obojí je v současnosti nezvladatelné a neudržitelné, žádné uspokojivé řešení nevidím. Snažím se chápat a nejintenzivněji mě napadá slovo lítost. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, co může vyjít do kin od režiséra, který má za sebou film z Twilight ságy. Film postavený na hercích drží laťku kvality hodně vysoko. Život mexických imigrantů se může ubírat dvojím směrem. Celý život budete dřít, aby jste uživili svoji rodinu. Nebo se dostanete do gangu a skončíte v kaluži krve dřív, než řeknete: "Že já se radši nestal zahradníkem". Tento film ukazuje tenkou hranici mezi těmito dvěma světy, které spojuje a rozděluje vztah mezi otcem a synem. Krásné! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama