Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

F.man 

všechny recenze uživatele

Chris Weitz chtěl ukázat, že taky umí hodnotější filmy a tak natočil ... no takové to správné americké drámo, které si rádo rýpá do vnitřních problémů. American dream bude fungovat vždy a tohle není vyjímka. Povedená čtyřková záležitost, která se ale do mysli výraznějším způsobem asi ve většině případech nezapíše. This country is a land of dreams. It can be a hard place, a cruel place. But it's where I work, and I dream of a better place for my son. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jak zde píše hodně uživatelů, A Better Life není nijak zvlášť originální dílo a na podobné téma vzniklo a ještě vznikne spousta jiných filmů. Ale Za lepší život patří k těm lepším. I přes moji občasnou nedůvěru k množství finančních prostředků ústřední dvojice (kde pořád brali peníze na jídlo, na vodu, elektřinu?) na mě působí snímek opravdově. Navíc je tu kromě tvrdého života imigrantů dobře vykreslen také vztah otce a syna. A Demiánu Birchirovi jeho roli opravdu věříte; nevím, jestli je to přímo na Oscara, ale třeba i díky působivé scéně rozhovoru otce a syna ve věznici (pro někoho nejspíš jenom slzavé údolí) má rozhodně šanci. Konec vyzněl na můj vkus možná příliš nadějně, ale nevadí mi. Slabší 4*, spokojenost. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 2. 2. 2012) Budu se asi posté opakovat, ale i tento film mi padl do oka jen díky oscarové nominaci, a to tentokrát pro Bichira, kterého jinak znám jako uhlazeného vládce podsvětí z Trávy. Nezjišťovala jsem, o čem snímek bude, stačilo mi vědět, že o Mexičanech - to už zhruba tušíte, jakým směrem se děj bude ubírat. Po nudnější první části přišla lepší druhá polovina s větším nábojem a lepším tempem děje, všechno to dokreslovala zajímavá hudba Desplata a patřičná atmosféra. Na mysl se mi drali Zloději kol anebo třeba Božské děti. Nemyslím si, že by film přinesl něco extra nového, ale špatný rozhodně není. Má příjemnou stopáž a já jsem si ho vcelku užila. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Prečo ľudia majú deti? Presne ako vo filme odpovedal otec svojmu synovi, aby mali prečo žiť. Je smutné, že nevidia všetko ostatné krásne a vzácne na svete. Je smutné, že nechcú urobiť práve pre svoje deti tento svet lepším. Každopádne otec sa snažil, ako vedel a príbeh bol pútavý a plný emócií, netlačil však na pílu a to sa cení. Keby mal lepšie posolstvo než len to, že rodičia milujú svoje deti až za hrob a gangy sú zlé, možno by dostal odo mňa aj plný počet. Takto len slabšie štyri. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BUDU PRACHATEJ. BUDU MÍT OBROVSKEJ BARÁK V BEVERLY HILLS. A TY MI BUDEŠ STŘÍHAT TRÁVNÍKY SRAČKO. ... ,,TAK JO. ALE JESTLI TO POSEREŠ, TAK SKONČÍŠ MRTVEJ NĚKDE NA ULICI“..... /// Všichni chtěj změnit svoji budoucnost ... (možná bych jim mohl i fandit...?) Sonda do životů Mexikánců v Los Angeles a zjištění, že i v Americe není život férovej. Střet generačního ,,úhlu pohledu“, o tom, že mladí neznaj svoji kulturu (což mě ani tak nesere...), ale hlavně vo tom, co všechno může ukázat taková cesta za ukradeným náklaďákem. Emoční, skutečnej film o něčem – byť vzdáleným. Ze života o životě. Žádný honění (uprchlíků) ani cestování. Jen o rodině, uvěřitelnejch obyčejnejch lidech (Mexičanech) a jejich cestě za lepším životem. Drama, který vlastně ,,malýmu Čecháčkovi“ nemá kromě lidskosti co nabídnout. A třeba mi to stačí.... Tak ,,na sever“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do Ameriky přesJuarez. 2.) Jsem členem spolku ,,Naděje imigrantů Los Angeles“. 3.) Mým cílem je najít si holku, udělat děcko a vydat se na sever... (tož su zvědavej, kolik se vás ještě do teho Ústí vměstná...). 4.) Thx za titule ,,Kr7ek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)
  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)
  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama