Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Aky 

všechny recenze uživatele

Málokterý film o komplikovaném vztahu otce a dospívajícího syna se tak podaří. Zajímavé prostředí mexických nelegálů ve Spojených státech, k tomu řádná dávka emocí brzdících těsně před hranicí kýče, stéle přítomné napětí udržované nejen stavbou příběhu, ale také dobrými herci - vychází z toho velmi příjemný zážitek. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

film na motivy pristahovaleckych rodin, ktorych prislusnici su tentokrat z mexika a hladaju si svoj americky sen. Reziser Chris Weitz uspesne rozvija socialnu dramu jednej mexickej rodiny so vsetkym, co k tomu patri. Velmi kvalitne natoceny film na to, ze nema ani jednu znamejsiu herecku tvar, vsetko su prakticky neherci. 76 % ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Keď chceš peniaze, musíš pracovať..." Samozrejme dá sa k nim dostať i inými spôsobmi , ale náš hrdina je veľmi čestný muž. Jeho osud vám iste nebude ľahostajný a iste by nebol ani americkým úradom, ak by vedeli bližšie nahliadnuť do vnútra človeka. O takto čestného a pracovitého muža by mal mať záujem každý, či už je to štát všeobecne alebo zamestnávatelia. Vidieť jeho marný boj s úradmi a papierovačkami mi nerobí dobre, všeobecne mám k týmto veciam odpor. Príbeh dokáže zaujať, asi najviac dejová linka s ukradnutým autom a pátraním po ňom. Po filme vám v srdci možno ostane to, čo mne. A to, že dnes nielen v USA ale takmer všade na svete čestný a pracovitý muž neznamená vôbec nič. U nás to platí dvojnásobne...80%. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o životě mexických imigrantů v USA, o tom, jak je těžké prorazit, zvlášť když jste tam načerno s dospívajícím synkem o tom, jak zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Jak snadné je pro kluka být získán gangem, jak těžké je to odmítnout, jak těžké je to pro jeho otce, který se ho snaží slušně vychovat a ve své poctivosti je ještě okradem a přesto dokáže pochopit, že někteří jsou na tom ještě hůř. Ale důsledky zoufalství na sebe nenechají nikdy čekat, tak to v životě prostě chodí, i když skrze děti se dá vykřesat jiskřička naděje. A tak až budeme zase někdy všichni svorně nadávat na všechno kolem - a že to taky dělám -vzpomeňme si na zoufalé oči táty Demiána Bichira.......a přejde vás to, tak jako mě.... film s působivou atmosférou a hereckými výkony. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BUDU PRACHATEJ. BUDU MÍT OBROVSKEJ BARÁK V BEVERLY HILLS. A TY MI BUDEŠ STŘÍHAT TRÁVNÍKY SRAČKO. ... ,,TAK JO. ALE JESTLI TO POSEREŠ, TAK SKONČÍŠ MRTVEJ NĚKDE NA ULICI“..... /// Všichni chtěj změnit svoji budoucnost ... (možná bych jim mohl i fandit...?) Sonda do životů Mexikánců v Los Angeles a zjištění, že i v Americe není život férovej. Střet generačního ,,úhlu pohledu“, o tom, že mladí neznaj svoji kulturu (což mě ani tak nesere...), ale hlavně vo tom, co všechno může ukázat taková cesta za ukradeným náklaďákem. Emoční, skutečnej film o něčem – byť vzdáleným. Ze života o životě. Žádný honění (uprchlíků) ani cestování. Jen o rodině, uvěřitelnejch obyčejnejch lidech (Mexičanech) a jejich cestě za lepším životem. Drama, který vlastně ,,malýmu Čecháčkovi“ nemá kromě lidskosti co nabídnout. A třeba mi to stačí.... Tak ,,na sever“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do Ameriky přesJuarez. 2.) Jsem členem spolku ,,Naděje imigrantů Los Angeles“. 3.) Mým cílem je najít si holku, udělat děcko a vydat se na sever... (tož su zvědavej, kolik se vás ještě do teho Ústí vměstná...). 4.) Thx za titule ,,Kr7ek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)
  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Herec Demián Bichir pri scénach lezenia na palmu nepotreboval dabléra, ale vyliezol na vrchol sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama