Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

GE*O*R*GE 

všechny recenze uživatele

Skvělý film vyprávějící osud nejednoho mexičana, který kvůli americkému snu ilegálně překročil hranice. V tomto případě jde především o otce, který se s životem pere a snaží se pro svého syna vytvořit ten "lepší život". Příběh je poutavý a má rozhodně něco do sebe. Také hudba v podání Alexandra Desplata skvěle obohacuje děj. Mé hodnocení tedy 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Chris Weitz, který nejednoho diváka přímo nasral Zlatým kompasem nebo dalším kusem Twilight ságy, přichází se sociálním dramatem, kterak osud chudých mexických přistěhovalců v Los Angeles nikoho nezajímá. Když je následující noc budou zapínat do černého pytle, chybět nikomu nebudou. Teď to ale díky dodávce se zahradnickým nářadím vypadá na lepší příští. Jen kdyby kolem neběhali pořádné mexické svině, protože tenhle chlapík bez ostrých loktů bude radši dříčem do úmoru než někým, za koho by se sám styděl. A stejně tak vede i svého zpupného třináctiletého syna. Dílo navenek nenápadné a realizačně skromné, po vypravěčské stránce však slušně uvěřitelné. V jednoduchosti je síla, řekl si zřejmě scénárista i Weitz a přinášejí prostý příběh, který nevnucuje pouze obtížný život ve světě plném předsudků nebo nějakou šokující thrillerovou zápletku, která skončí v kaluži krve. Jednoduše odkrývá jeden z mnoha příběhů, kterému vévodí zodpovědný hrdina Demiána Bichira. ()

Reklama

Woody77 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdy American Dream. Bez ruzovych okuliarov , Happyendu a stastnych koncov. Toto je realita ktora sa denno-denne deje nielen na Mexicko-Americkej hranici ale aj na Ukrajinsko-Slovenskej hranici. Ludia utekaju z rodnej krajiny kvoli splneniu si sna popripade kvoli rodine ktorej chcu domov posielat peniaze no ako to povecsine skonci? Popripade kolkym sa to ozaj splni? Minimalnemu percentu a o zvysku hovori tento film. Ludia ziviaci sa iba svojim telom prezivajuci na ulici hladajuci trochu tepla a chleba.Ake maju prava a istoty tito ilegalny emigranti? Existuje iba jedno navrat tam odkial usli.Hlavne postavy ozaj bojuju za stastie a buducnost no vzhladom na to ze nemaju ziadne pravo aku maju sancu na lepsiu buducnost ? Absolutne som necakal taky silny pribeh a take citovo silne drama , ze po skonceni filmu som 10 min. iba tak sedel a premietal si to este raz. Som velmi rad , ze sedim na zadku vo firme som velmi rad , ze som Slovak som proste Kurva rad , ze som Europan. 95% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Amerika pozorovaná z jiného úhlu. Nenápadné sociální drama o životě ilegálních přistěhovalců v USA, které natočil režisér Chris Weitz, ve kterém se patrně hnulo svědomí, neboť své nesporné řemeslné kvality konečně dal do služeb nějaké vyšší myšlence a silnému filmu a jakoby tím umělecky přešel na druhou stranu pomyslné barikády - jeho filmy byly dosud určené pro bezstarostného amerického diváka, diváka bez existenčních problémů s jedinou touhou bavit se, teď tu náhle máme film plný mexických imigrantů, kteří přišli do Ameriky hledat svůj ,,americký sen", ale ono hledání se příliš nedaří... Příběh pracovitého a zodpovědného otce a jeho hledajícího se syna je velmi prostý, což ovšem vůbec nelze vnímat jako hendikep, ba naopak v oné jednoduchosti je určitá síla a přednost Weitzova snímku. Za lepší život odkrývá obecně sdílené pokrytectví nejbohatšího státu světa, jehož bohatství generuje masa bezejmenných ilegálních přistěhovalců, kteří nemají v podstatě žádná občanská práva. Bez nich by ovšem Spojené státy nepřežily... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten mexikánec byl hotovej nezmar. Vosumnáctkrát ho vyhostili z USA a on se jim tam pokaždý vrátil, že tam zapomněl fajfku. Takovej byl vytrvalej, že by se moh stát poslancem nebo ministrem. Jinak jsem teda netušil, že půlka filmu bude o hledání ukradenýho auta. Podle textu distributora jsem si myslel, že tam budou nějaký gangy a mrtvoly. Ty členové gangu svou činnost omezili pouze na to, že se tvářili hustě. Jinak všichni se tam chovaj dost podivně a navíc jsou nesympatický. Nějak mi jich nebylo ani trochu líto. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Název původního scénáře zněl "The Gardener". (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno