Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, oceňuju fakt, že se tvůrci pokusili uchopit žánr romantické komedie trošku jinak, než jsme obecně zvyklí. Jasně, ve výsledku film zůstává v jakýchsi mantinelech šablonovitosti, ale alespoň se pohybuje při těchto mantinelech a trošku přeci jen vybočuje. Ukazuje problémy, kterým musí mladý pár čelit před svatbou (mnohé z těchto problémů se dají aplikovat na vztahy v kterékoliv fázi) a přichází s poměrně zajímavým přístupem postav k těmto problémům a s jejich leckdy neotřelými reakcemi na různě životní příhody. Na co ovšem Zásnuby na dobu neurčitou podle mého dojíždějí je těžkopádnost a natahovaná stopáž. Oproti mým oblíbeným Kopačkám (srovnání se neubráním přeci jen – stejný režisér, producent, mužský hlavní hrdina a Segel podepsán pod scénářem) chybí tomuto počinu z dílny Apatowa lehkost, se kterou je příběh vyprávěn. To je skutečnost, která mi zkrátka vadila a kvůli které zůstávám u průměrného hodnocení o třech hvězdách. 65% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Five-Year Engagement si kazí případně překvapivý děj už jen svým názvem, co jiného čekat od filmu s tilmhle jménem, než dvě hodiny trvající partnerskou krizi. Je fakt, že tahle předvídatelná (převážně) nuda, se mě osobně překousávala o trochu lépe a sněsitelněji kvůli oblíbené Emily, ovšem i navzdory těmto sympatiím se po první hodině neubráníte touze, aby se ústřední dvojice rozešla a pokud možno, už se nikdy nesetkala. Ale i tak se jedná o záležitost, která je ve finále koukatelná a díky spoustě vedlejších postav i místy vtipná, takže na konec to přece jenom je na ty tři hvězdy, ovšem rozhodně ne na víc. Jinak i když nejsem studentkou psychopogie a vlastně nevim nic víc, než co mi byla schopna dát střední škola (takže znám maximálně jména Freud, Jung a slovo psychoanalýza), můžu za sebe říct, že dokonce i mojí osobě přišlo nesmírně laciný zaměřit zjevně několikaleté studium a vlastně i kariéru hlavní ženské postavy na to, jací lidé dají přednost dostupnému okoralému pečivu před počkáním si na čerstvé, to byl skutečně výsměch všem divákům, natož pak studentům oboru. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně to byly jasné čtyři, nesmírně mě oslovil ten nádech originality. Jenomže film trvá déle, než je třeba a tak je to nakonec až příliš natahované. Jinak jsem se zasmála jako už dlouho ne, Emily Blunt podala standardní dobrý výkon, Segel hrál opět hodného blbouna (už z toho jsem otrávená,ale na druhou stranu to nebyl takový extrém jako v Kopačkách) a je to prostě pohodová romantická komedie na večer. Mimochodem u tohoto případu obzvlášť NEdoporučuji dabing, protože krom jiného vtip s pivoňkami (=penisy:))) Vám vůbec nedojde, jelikož se ho nikdo neobtěžoval přeložit nějak šikovně. (A věta "Už jste někdy měla v zadku bílou pivoňku"je vážně vrchol)... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Na Nový rok se potkali, o rok později na Nový rok mladý a úspěšný šéfkuchař Tom požádá svoji přítelkyni Violet o ruku. Na svatbu ani jeden z nich (zatím) moc nechvátá. Zlom nastává v okamžiku, kdy se Véčko dostává na univerzitu, mladý pár se odstěhuje do bohem zapomenutého, většinu roku sněhem pokrytého maloměsta. Tom zde nenachází pro svůj obor ucházející práci a tak pomalu stagnuje a stává se apatickým. Co a jestli vůbec něco pomůže zachránit celý vztah, či to tihle dva dotáhnou do konce, to se dozvíte na konci snímku. Hlavní herecké duo věčně zasnoubených lidí mi sedlo. Celkově obsazení bylo vhodně vybráno, herci skvěle doplňovali ústřední dvojici. Klasická romantická komedie, kde se spíše řešily životní problémy, které mohou trápit leckoho z nás. K zasmání toho pravda moc nebylo, úžasný je začátek a konec filmu, zbytek je zbytečně nadýchaná vata. Divák tak lehko ztrácí pozornost a víc ho zajímá špína za nehty, než to, co se děje na obrazovce. Je to trošku škoda, protože herci se opravdu snaží. Suma sumárum se jedná o příjemnou romanťárnu na víkendový odpočinek u televize, když venku leje jako z konve (zrovna jako teď, když píšu tuhle recenzi). Neurazí, docela pobaví a v pohodlí křesla ty dvě hodiny přežijete. Možná s malým šlofíčkem. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Pro mě skončily Zásnuby na dobu neurčitou v mírně podprůměrném hodnocení. Ačkoliv jsem se na mnoha místech zasmál (klasický Segelovský humor) a ústřední hereckou čtveřici jsem měl v oblibě už dříve, postrádal jsem to hlavní, co divák očekává u romantické komedie. Neviděl jsem tam jakoukoli vztahovou chemii, která ze zápletky o oddalování svatby udělá docela nudu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli celkovému doladění charakteru Suzie, kterou hraje americká herečka Alison Brie, „vybrousila“ herečka britský přízvuk posloucháním nahrávek čtení od své britské kolegyně Emily Blunt. (Dzeyna)
  • Šaty, které má na sobě Violet (Emily Blunt) během své svatby, jsou od Valentina. (žvanimírek)

Reklama

Reklama