Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštní a poutavý, ale taky neobyčejně nudný. Marně jsem dumal, co že tím chtěl básník říci. Nakonec jsem se rozhodl, že to byl jen takový výkřik do tmy v touze natočit nevšední dílo. To se sice podařilo, dozvěděli jsme se, že i divní lidé mohou být zajímaví, že většina nemusí mít vždycky pravdu, a že outsider nemusí být vždy ten, co stojí stranou- ale to už jsme věděli. Takže nic nového pod sluncem. 65% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Timothy Green je ten typický pohodový rodinný filmík na zimní večery. V jádru je příběh sice obyčejný, ale roztomilý kukuč dětského představitele, ždímání emocí a kombinace feel-good movie spolu s uplakaným drámem dělají z filmu neurážející family friendly snímek. Nic světoborného, ale svůj účel film obstojně splnil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama