Reklama

Reklama

Vražda Kennedyho: 24 hodin poté

(TV film)
  • USA The Kennedy Assassination: 24 Hours After

Obsahy(1)

Film začíná momentem, kdy se Lyndon B. Johnson dozvěděl o smrti Johna F. Kennedyho, a popisuje události až do doby, kdy složil prezidentskou přísahu na palubě Air Force One za přítomnosti bývalé první dámy. O 24 hodin později přichází jeden z nejkritičtějších dnů v historii Ameriky. (sator)

Recenze (6)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo by vyťažil zo smrti J.F.K. jeho nástupca Lyndon B. Johnson? Odpoveď je jednoduchá - VEĽA! Johnson vždy myslel "politicky", pričom len sťažka sa zmieroval z pozíciou "druhého" najvplyvnejšieho" muža USA, ktorá v podstate nič neznamenala. Na rozdiel od J.F.K., bol zástancom politiky "vojny", a tak jedinou možnosťou ako pokračovať v tomto duchu, bolo odstránenie najväčšej prekážky - prezidenta. Tento dokument sa zaoberá práve touto myšlienkou, pričom potvrdzuje "fakt", že vražda jednotlivca, zastávajúceho najvyšší politický post v USA, nie je pre túto krajinu ničím výnimočná. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Tento dokument se nezaobírá otázkami "PROČ" nebo "KDO". Jen ukazuje, co se dělo po atentátu na JFK z pohledu více prezidenta Lyndona B. Johnsona, který trpěl rozpaky co vlastně má dělat a jak se má v danou chvíli zachovat. Také díky svému neempatickému a přílišnému politickému myšlení udělal spousty nepřiměřených rozhodnutí, které jsou i v tomto dokumentu ukázány a záporně hodnoceny. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté, ikdyž nevysvětluje celou pravdu. Pro ty, které to zajímá nutnost a pro ty, kteří tuto událost budou sledovat až s tímto dokumentem, velký přínos. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Ano, dozvěděl jsem se několik nových skutečností, které jsem o atentátu na JFK nevěděl. Ale taky mi zde plno skutečností chybělo; jako např. to, že tělo JFK nebylo v rakvi, kterou nakládali před TV kamerami na palubu Air Force One apod. Tento dokument se daleko více zaměřil na postavu Lyndona B. Johnsona. Ale pro zájemce o problematiku je to zajisté příjemný dokument. ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Dokument hlavně o vztahu mezi Kennedym a Lyndon Baines Johnsonem a o tom, jak se US of A vypořádala s krizí, která po atentátu následovala. O konspiračních teoriích se toho moc nedozvíte, ani o Lee H. Oswaldovi nepadne moc nového(vlastně spíše nic), zato si však poté dokážete lépe představit, jak zásadní incident to pro Ameriku byl. Povedený dokument se spoustou autentických záběrů a rozhovorů se skutečnými aktéry. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v amerických městech Dallas, New York a Washington. (Terva)

Reklama

Reklama