Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záměrem a cílem filmu je poukázat na skutečnost, vyplývající ze samé polohy našeho území a dějinných zvratů, totiž že většina českých rodin má někde v minulosti nějakého předka, který přišel odjinud /nebo tudy jenom prošel/, patřil k jinému etniku, jiné kultuře, mluvil jiným jazykem a vypadal "úplně" jinak. A nastavit tak zrcadlo v určité části společnosti stále populárnějšímu nacionalismu, často se skrývajícímu za pojem vlastenectví a zrelativizovat obsah hesel "Čechy Čechům", pryč s cizinci atd.
V dokumentu vystupují lidé, jejichž kořeny sahají téměř do všech koutů Evropy, někde se dají tušit i nekonečné pláně jiných kontinentů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je o hranici , kterou pomyslně vytyčili sociologové mezi dvěma historickými názorovými koncepty , které se objevili po napoleonských válkách. Východní Evropa - zde je důležité, aby vaši sousedé vyznávali stejnou kulturu, zvyky, když to přeženu i hudbu. Západní Evropa a USA - zde je důležité, aby všichni uznávali stejné instituce, prezidenta apod. a kulturu mohou mít jako chtějí. Zde vznikla nedávná ideologie multikulturalismu. Hranice se nyní táhne z jihu od italského Terstu nahoru podél řeky Moravy a Německo- polské hranice, která se po druhé světové válce posunula víc na západ. Dokument a jeho protagonisté nepokrytě propagují západní ideologii. V Česku vlivem antikoncepce a dalších vlivů posledních 20 let každý rok chybí 80 tisíc dětí, ale jsme doplňováni cizinci. České ženy tedy statisticky brzo vymřou a otázkou je , kdo je má nahradit. Podle mého názoru je největší problém s cizinci, které mají jiné náboženství (Arab vždy zůstane Arabem říkal šéf naší katedry Tomeš a máme povoleno ho citovat) a viditelně jinou barvu pleti (rasista, xenofob nejsem). Podle Milana Podlipného (2017) největší chybou je, že si lidé myslí, že je islám náboženství, přitom je to civilizační doktrína, postavená na zcela jiných principech než západní civilizace. V islámu je hlavním vzorem Mohamed a každý muslim se mu nějakým způsobem přibližuje, ten, kdo se mu přiblíží na sto procent, je bojovníkem islámského státu, to je dokonalé napodobení příkladu proroka Mohameda. Podlipný dodává, že jeho organizaci zajímá, jak politický islám zachází s nemuslimy a jak ohrožuje svobodu naší západní civilizace, a to je zajímavé debata, která zachovává náboženskou svobodu, kterou plně respektují.Někdo by už dnes měl Arabům říci, že jejich učení je zastaralé. Po stránce techniky, způsobu vlády, ve všem. Téma tohoto dokumentu se dnes stalo velmi aktuální což tvůrci nemohli tušit. Západní Evropa dnes páchá sebevraždu. Ničí to, co naši předkové po generace budovali, naši kulturu, způsob života, hodnoty. Každý, kdo vkročí do EU nelegálně,, musí být vrácen do země, ze které vyplul či vyjel. Pokud migranti uvidí, že za své peníze nedostanou cestu do Evropy, nebudou za to pašerákům platit. Mafie v severní Africe vydělávají miliardy eur na lidském utrpení. Od roku 1945 je islám na vzestupu. Ropa mu dává obrovskou ekonomickou sílu Islámské země mají již mají jadernou bombu a další na ní pracují. Islám světu diktuje, co se smí psát, bombami ohrožuje třetinu světa a svět ustupuje.Jednoduchým výpočtem lze dojít k letopočtu , kdy muslimové budou tvořit většinu ve světě i v Evropě. Mají peníze, mají miliony mužů toužící po válce (pochopitelně svaté). Je otázka času, kdy objeví svého vůdce a záminku.Jsme na prahu války civilizací a ta naše je je prohnilá, sobecká, bez obětavosti, bez víry, která by nás sjednotila a dala nám to nejdůležitější - ideály.Kolik Čechů dnes půjde to války s Turkem? 95% tzv. ateistů raději dobrovolně za pár výhod začne tlouci čelem k Mekce. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, genů ač jsme ze širého světa různých, nakonec převáží (o)tlak onoho národního stáda... . . . Ta otázka na závěr filmu byla docela sugestivní. Ano! Znám svoje kořeny! A z tohoto našeho současného povrchností, přizdisráčstvím, nepotismem, korupcí a zlodějinou degenerovaného národního stáda je mi na blití... °-/ . . . Škoda pak, že na tak zajímavé téma zase vznikl zase jen takový průměrný film. Ale asi je to jen další důkaz toho, jak to všechno zase se vším souvisí, že... - - - P.S. Bolí mě představa, jak se ten náš dědeček musí obracet v hrobě, za co že to ten svůj život položil... :-/ - - - - - (Poprvé viděno 24.3.2011 na >mongoloidním prostoru< , hodnocení 2., komentář zde jako první - 24.3.2011) ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama