Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlivem geomagnetické bouře na Slunci došlo k výpadku elektřiny v celé Evropě. Bez vzduchu jsme schopni přežít tři minuty a bez vody tři dny. Ale jak dlouho můžeme žít bez elektřiny?  93 milionů mil od Země vypukne geomagnetická bouře na povrchu Slunce. To zasáhne celou Evropu a dojde k výpadku elektřiny... Všechny nemocnice, letiště, záchranné služby jsou bez elektřiny. Evropa upadne do temnoty... Uprostřed této katastrofy se ztratí dvě děti, uprchne trestanec a dalších několik lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Velmi žertovný katastrofický film, který by rozhodně neměl ujít pozornosti milovníka špatných filmů. Francouzští tvůrci zaběhlé schéma katastrofického filmu inovativně rozšířili o témata multikulturalismu a enviromentalismu. Jedinou slabinu filmu tak vidím v tom, že autoři pozapomněli do příběhu zakomponovat ještě páreček registrovaných gayů, kteří zoufale hledají svoji čerstvě osvojenou ratolest. Tak, snad příště. 100 %. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tomu, co na začátku příběhu zjistil G5 jsem vůbec nefandil. Následující rodinná hádka starosty Strasbourgu a jeho ženy taky moc optimismu do dalšího sledování nepřidá. Začal jsem přemýšlet, zda to vůbec dokoukám. Už od prvních minut to vypadá na totální propadák. CITÁT - Tak vypli proud, to se někdy stane. Zase ho pustí........... Ve 25 minutě jsem se musel začít smát. Oba kluci tam vybíhají ven z vlaku za uprchnuvším psem. Což samo o sobě není k smíchu. Jenže, když vylezou z vlaku a jdou lesem je venku úplně nádherné slunečné počasí. Vlak vrhá stín a slunce hřeje jako vzteklé. Jenže pak je střih a kluci jdou lesem, kde šíleně leje, jenže stromy stále vrhají nádherné slunečné stíny. Prší pouze na ty kluky. Dělaj si z nás tvůrci srandu, nebo je to nějaká parodie? No je to katastrofický. Půl hodiny na to čumim jak blbec. Furt se tam akorát někdo hádá a dějově se nic neděje. Klišé situace a trapné scény doprovází příšerná hudba a podprůměrná práce kamery. O trikové stránce filmu raději pomlčím, ta za to nestojí vůbec.CITÁT - Nezapomeňte na cikánský tábor.......... Tak si filmaři odbyli rasovou stránku filmu a snad se už začne něco dít. Tak ne, nic. Lidé začínají dostávat křeče z unikající látky a já dostávám křeče do prstů a pomalu šahám po ovladači. Mám to vypnout, nebo tu blbost dokoukat? Snad to vydržím a nechcípnu. CITÁT - Vím, že jsou z toho všichni v šoku........... Už jsem psal, že to má špatné triky? Tak to jsem lhal, ono to nemá žádné triky. ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Manzor by si měl sbalit fidlátka a utíkat do Hollywoodu, tam ho s otevřenou náručí přijmou. Naznačil to již v době, kdy natočil nejslabší část Chabrolova Studeného potu (Sublimační dobrodružství). Dialogy v Zatmění Země jsou zřejmě inspirovány Zemanovým Fantomem Morrisvillu. I ta dáma cloumající harfu by se zřejmě našla, tu svými zdařilými nápady suplovala starostka. Manzor bohužel nepochopil, že Zeman natočil parodii záměrně. Pokud bych Manzorovu hovadinu brala jako parodii také, za nejvydařenější by se dal považovat moment, kdy otec operuje zlosyna a vypráví synkům, kterak se ho zmocnil zlý démon alkohol. To už jsem se smála nahlas. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná scénkou, jakou jsme měli možnost vidět už nesčetněkrát hlavně ve snímcích o asteroidech a kometách. Ale jak vidno, taková geomagnetická bouře je daleko rychlejší. Nejpodivnější však na celé koncepci příběhu je, že vše zhasne, vše se zastaví, nic prostě nefunguje, ale když se zapnou generátory, může být zapnutá třeba televize, svítí světla, dokonce jde i mobilní telefonování. Jak je možné, že na tohle ono pole nepůsobí? A tak to vypadá, že americký Asylum a TV stanice SyFy má zřejmě ve francouzské nízkorozpočtové filmové tvorbě konkurenci. Po dějové stránce se neřeší pouze energetická krize, ale u určitých postav probíhají i rodinná dramata. Takže jakoby měl příběh dvě dějové linky. I když se jedná o ryze televizní snímek, po vizuální stránce to není nejhorší, ale na scénáři se přeci jen mělo hlavně v oblasti logiky daleko více zapracovat. Takže jako katastrofický snímek o výpadku elektrické energie tohle nemá šanci zafungovat. Ve své podstatě je nepřesvědčivý. ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nesmyslná sračka se jen tak nevidí.. Už od první scény je vidět, že to dělal člověk, co fakt nesnáší vědu a pohrdá jí. Každou sekundu co jsem sledoval toto zvratekdílo, se mi progresivně sami zabíjeli nervový buňky v mozku. Takovýhle ničený lidskýho intelektu, by mělo bejt trestný, jakožto zločin proti genomu plemena. Zabte prosím: René Manzor a Jérôme Enrico.. Děkuji. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama