Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér, scénárista, herec, politolog amatér – to všechno byl Ladislav Smoljak. Svého celoživotního přítele představí Zdeněk Svěrák. A kromě kolegů a přátel zavzpomíná i jeho syn David. Proč stál jeden z otců Járy Cimrmana na jevišti i pouhých devět dní před svou smrtí? Prozradí Dáda Patrasová, jestli byl legendární režisér, herec a scénarista také pověstný Don Juan? Co se dělo v zákulisí vzniku filmových hitů Trhák, Vrchní, prchni, Na samotě u lesa a Marečku, podejte mi pero? Na Ladislava Smoljaka kromě kolegů a přátel zavzpomíná i jeho syn David. Navíc exkluzivní a nikdy neodvysílaný rozhovor s Ladislavem Smoljakem z doby, kdy si začal stěžovat na zdravotní potíže. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (9)

sator 

všechny recenze uživatele

Motejzík tomu dal zabrat zmatečný střih notoricky známé ukázky, neschopnost klást jiné otázky, a komentář jak by smet... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji všem, kteří milují pana Smoljaka, Uhlíře a vůbec všechny, kdo mají rádi nejen Divadlo JC, ale také tvorbu jednoho z největších českých komediálních géniů několika generací. Pamatuji si, co pan Smoljak řekl panu Svěrákovi, a sice že dobře napsaný text nepotřebuje dobré herce. 85% = 4/5 ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Smoljak nebo Svěrák? Jednoznačně Smoljak. Svěrák to prohrál na celé čáře svojí maligní povahou a havlismem. To z tohoto dokumentu docela dobře vysvítá, protože možnost žvanit už má jen Svěrák. Zajímavé bylo i setkání se Smoljakovou můzou (píchal ji? Asi jo.) Dádou, a pozorování toho, co zbylo, když se vytratil sexappeal. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky přátel a kolegů na výraznou uměleckou osobnost dobře vykreslují filosofii Ladislava Smoljaka. 69%. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ladislav Smoljak je skutečně velikým pojmem v české, respektive československém filmu a divadle. Co by režisér a scénárista vytvořil se Zdeňkem Svěrákem patrně nejproduktivnější scénáristickou a režisérskou "buňku" v dějinách československého a českého filmu. Ještě za desítky let se budou jeho filmy vysílat a lidé se na ně dívat a smát se. Proto si myslím, že on se svým životem rozhodně může být více než spokojen. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama