Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době chaosu, ve světě stálých změn se stal hrdinou, o němž ani nesnil.  Je to jako blesk z čistého nebe. Němci okupují Francii a jejímu nezdolnému obyvatelstvu začínají ty nejbídnější časy. Avšak i v této době může zazářit dobré srdce člověka...
Henri Fortin je chudý a negramotný bývalý boxer. Ziman je bohatý židovský právník z Paříže. Během 2. světové války se jejich cesty setkají: když Fortin souhlasí s tím, že odveze Zimanovu rodinu do Švýcarska. Fortin žádá Zimana, aby mu během cesty předčítal Bídníky od Victora Huga. Ještě než se jejich cesta skončí, zdá se, že příběh z knihy a tahle cesta mají hodně společného... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek s J.P.Belmondem v hlavní roli. Bebelovi tu dali netradiční roli - prostého člověka, který z počátku neumí ani číst, ovšem pro Jeana to nebyl sebemenší problém. Dál už to byla role frajera, téměř tak jak ho známe z jiných filmů. Určitě za zmínku stojí menší role dalších slavných herců jako Jean Marais v roli biskupa, či Annie Girardot v roli sexuchtivé vesničanky. Určitě doporučuji film těm nejnáročnějším divákům.... a dnes 11.9.2021 po 13. letech znovu, díky Bebel, nádherná podívaná. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Film, který je dobrý. Jako fakt dobrý. Proplétá se plynule, dává smysl, není těžké udržet pozornost, nesnaží se z diváka dělat hlupáka, ani ho poučovat. JPB je tu skvělý, ostatní herci mu zdatně sekundují, kamera pracuje slušně, hudba je příjemná. Ale když myslím dobrý, tak fakt za tři. Je neúměrně natahovaný. A tím si neprotiřečím oproti tvrzení, že se proplétá plynule. Tady to natahování je způsobené tím, že film tlačí na pilu na JPB, kterému se snaží vecpat každý okamžik. A když už tam pro něj není místo, tak další scénu dostane v dvojnásobné délce. Škoda. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ztratil jsem se v tom. JPB sice jako herce moc nemusím, ale tady mi nevadil. Možná jsem nebyl v náladě, ale film mi přišel dost zmatečný, chvíli to, chvíli ono, pak zase zpátky... Navíc neúměrně protahované. I 120 minut by bylo až až, 175 čistý nerozum tvůrců, přinejmenším k tomu, co se ve filmu dělo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Snáď jediná vada na kráse je dĺžka filmu, ktorá nie je celkom opodstatnená. Preto sa film nevyhne slabším momentom, menej záživných ako zvyšok filmu. Inak je to výborné. Zaujímavý príbeh s odkazom na Hugových Bedárov, výborný Belmondo v polohe akej ho mám rád (nie až tak častej), nezaostávajú ani ostatní herci. Funguje aj emočná stránka. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se filmaři pokoušejí pojmout klasiku moderním způsobem, čímž nás připraví většinou o napětí (víme jak to dopadne) a když nám náhodou chtějí připravit nějaké překvapení, tak jsme rozhořčeni, protože autora předlohy těžko překonají. To naštěstí neplatí o tomto filmu. Notoricky známý příběh zde slouží jen pro připodobnění navzájem se proplétajících osudů několika lidí ve válkou zmítané Francii, které mohou dopadnout jakkoliv. Dalo by se říci, že celý film vystihuje dokonale jedna věta: Lidské dějiny znají jen jeden, dva příběhy, které se stále opakují. Pro mě jeden z mých nejoblíbenějších filmů a jeden z nejlepších filmů J.P.Belmonda. Některé scény mi vehnaly téměř slzy do očí a přesto jsem se necítil hloupě. 100 % ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama