Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martinovi, hlavnímu hrdinovi filmu, je osmnáct let a je studentem VŠMU. Do školy ovšem už delší dobu nechodí, protože se musí vyrovnávat s vlastními problémy. Doma je svědkem věčných hádek mezi rodiči a jeho otec se navíc rád napije. Alespoň částečné porozumění nachází u své neukojené sestřenice Hemy, ovšem ta od něho očekává něco, čeho Martin není schopen. Až náhodné seznámení se starou sousedkou Theodorou z protějšího domu pro něho znamená zlom v životě. Ta o něm ví více, než si myslí, a donutí ho zformulovat jeho zásadní problém v životě. Martin se rozhodne, že bude hledat přítele pomocí inzerátu. Mezitím se ale v kabaretu setká s klukem, který si říká Hana a jejich životní cesty se zkříží

Postavu Hany psal Adásek pro sebe: Ale ani zdaleka to není hlavní postava tohoto filmu, upozorňuje. Spíš taková šedá eminence, která zpoza rohu všechno pozoruje. Ačkoliv je téma Adáskova filmu vážné - osamělost mezi lidmi a neporozumění mezi nejbližšími - režisér ho všemožně odlehčuje a dává mu místy až groteskní ráz. Film získal na přesvědčivosti a autenticitě tím, že většinu úloh v tomto filmu ztvárnili neherci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Martin mám dilema. Vlastně všichni ho mají, nikdo totiž neví, co vlastně chce. A pokud na to přijdou, tak ale netuší jak toho dosáhnout. I já mám dilema .. ohledně rudých vlasů, (toho) Hany a roztříštěnosti děje samotného. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už od prvých záberov je jasné, že Adásek sa vidí v slovenskej novej vlne, inšpiruje sa v nej a zároveň jej vzdáva aj poctu. Nielen ale iba retro vizuálom, ale aj dejovou rozvoľnenosťou a tým pádom aj ťažkým uchopením toho, čo sa tu deje. Môže sa stať, že časom dej prestanete vnímať úplne a začnete sa kochať iba obrázkami. Tie však tiež nemusia sadnúť každému, takže si treba vopred ujasniť, či ste fanúšikom filmov, ako Slávnosť v botanickej záhrade, Vtáčikovia, siroty a blázni alebo Panna Zázračnica. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Panoptikum to teda bolo. Ale bolo to natoľko "umelecké" a vzdialené od mainstreamu, že som to proste nedokázal stráviť. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Na to, že to natočil mladý kluk a převážně s amaterskými herci, tak je dobrý a zajímavý. Moc sice nedrží pohromadě, ale za styl a pár dobrých scének stojí za pozornost. Děj je poněkud roztříštěný a měl jsem problémy s jeho pochopením jako v celku, takže u mně slabší tři hvězdičky. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Úžasné panoptikum u kterého jsem se velice bavil. Líbila se mi stylizace. Chápu, že to někomu nesedne, ale tohle byl přesně můj šálek kávy. A mít tak paní Theodoru za sousedku, hned by se mi bydlelo lépe... :) ()

Moskoe 

všechny recenze uživatele

Já jsem se osobně moc bavil. Připadalo mi to jako moc dobrá komedie - bez ohledu na to jestli je někomu gay tematika blízká. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

O tomto již starším slovenském filmu jsem dlouho nevěděl. Ač na mě při sledování dlouho působil jako nějaká nepodařená slátanina z Balkánu před 30 lety, tak nakonec je z toho dobrý dojem hlavně díky tandemu Adásek - Keder. Bez písniček a motivu "Hany" by ale asi tak dobře film u mě nevyzněl. 5787 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix poetických českých filmů ze 60. let a (dejme tomu) filmu Hlava nehlava. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla (především na mizernou kvalitu kopie), ale všechny počáteční výhrady posléze vymizely. Ráda bych si dala opáčko v přijatelné kvalitě. ()

Reklama

Reklama