Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Taclík přísahající na TUTO svíčku a segment trapné partičky Chmela jako policejní parťáci, chachá. Neuvěřitelně tragikomické duo, ostatně jako snad celý scénář včetně přiblblých dialogů. Vetchý ve své lehce hysterické roli mě taky na prdel neposadil, a i když vozembouch Olda stářím nabral třináct kilo kurevského charismatu, přesto jsem skrze jeho pajdání několikrát upajdl do hlubokého kómatu. Tak jak se šablonovité a smutné postavy potácejí lesem, tak stejně zbloudile a nelogicky se plazí i příběhem a to za doprovodu zvukové zvrácenosti debila bez talentu a bez svědomí, tedy pokud si už nehodil laso, to se jentak nevidí. Jasně, ty tři zmrdy bych taky umlátil borovou šiškou, respektive já ano, nejsem žádná karikatura, tedy alespoň ne taková, jaká karikatura se z téhle nepovedené snahy o temný thriller stala vlastně hned po úvodních dvaceti minutách. Nicméně jsem převelice vděčný za tolik nekritických diváků a vylouhovaných mozků, kteří si stříkají evidentně do textilu už u stejně pravdivých včelích medvídků. Pokud by hodnotili jen lidé bez mozkové mrtvice, obrny, bez krumpáče v mozkovém laloku a jiných aspektů zabraňujících plynulému chodu neuronů, pak by nemohlo být hodnocení nad dvacet procent. I já dávám víc, protože jsem dement s verzatilkou v uchu, co navíc snídá durman. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No teda, tak to jsem nečekal. Ondřej Vetchý jako Horseman ? Ano a s přehledem. Po všech těch přeborech a starostováních ve vesnicích roku, kdy jsem začínal mít strach zda se nezabydlel napevno v provinčních postavách konečně zase ,,chlapská" role . Tohle je opravdu hodně husté drama v kulisách podzimního lesa, opuštěné fabriky a lomu. Už jen ten sám studený podzim a foukání větru vám nahání husí kůži. Ondruš si vystačil s minimem herců, typově perfektně zvolených. Bylo by sice pár drobných vítek k výkonům omladiny, ale nikdo učený z nebe nespadl. Vendeta je rozhodně zajímavou záležitostí, která stojí za vidění. V našich zaprděných vodách je to štika v rybníce a cením si odvahy producentů. Nenudil jsem se ani chvilku. * * * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový film, které se u nás příliš nedělají, a když už tak s nevalnými výsledky. Výkony čtyř neokoukaných tváří pokulhávají. Za obstojným vizuálem pokulhává vše ostatní a máte i pocit, že jste to někde viděli. Vidíme bulvár jako sex, úplatní policisté . Mnoho dějových nelogičností , kostrbaté dialogy. Logika je víc podřízena příběhu.Tvůrci znázorňují hranici mezi pomstou a zločinem, což je zajímavé téma. Mozart je použit v brutálních scénách, básně Skácela v závěru.Je to taková hra na hloubku. Konec je nejednoznačný, ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu natočit v naší kotlině něco trochu "jiného" se snahou zaujmout originalitou a minimalismem a nikoli okázalým patosem. Škoda je, že tvůrci z nadějného projektu nevyždímali více (některé scény vyšumí do ztracena, pubertální herci jsou tak špatní, že jim přejete jen to nejhorší, atd.) a zůstali na půl cesty k dokonalému, stylovému českému thrilleru. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film dost dobře pracuje s napětím, nikdy jsem se nenudila déle jak jednu scénu, o psychologii ani nemluvím, málokdy se mi stane, abych u postav přebíhala ze sympatií k antipatiím a naopak. Jak jsem Vetchého postavě ze začátku fandila, tak jsem ji v průběhu filmu začala nesnášet, abych ji ke konci zase docela chápala, s klukama v opačném pořadí myšlenkových pochodů zrovna tak. Mládež tu neměla mnoho prostoru, takže ani křečovité herectví, jaké u ní v českém filmu bývá zvykem, se nekonalo. Roztřesenou kameru mimořádně chválím, jen podpořila pocit tísně. Ač to není nejpříjemnější pokoukání, když nad tím člověk přemýšlí hlouběji, samotný film se podle mě hodně povedl a devadesát minut uteklo rychleji jak kdejaká krátkometráž. PS: Ten obsah psal snad nějaký zarytý fanoušek Mementa a mozaikových filmů, že celý děj filmu tak dokonale zpřeházel :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná scéna mezi Pochmanem (Ondřej Vetchý) a Mazurou (Oldřich Kaiser) měla dle původního záměru vypadat jinak, avška kvůli komplikacím se muselo natáčení přešunout na jinou lokaci. Režisér Ondruš tak musel upravit scénář doslova pár hodin předtím, než byl závěr nafilmován. (PinokKio)
  • Role jednoho z policistů byla psaná přímo pro Igora Chmelu. (PinokKio)
  • Miroslav Ondruš na svém autorském díle pracoval již od roku 2008. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama