Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Uff. Chtělo by se napsat, že Vendeta přináší svěží vánek do poněkud zatuchlých luhů a hájů tuzemské kinematografie. Ale nebyla by to pravda. Vendeta totiž přináší pořádný nemilosrdný vichr, který je cítit blížící se bouřkou a průtrží mračen. Režie debutanta Miroslava Ondruše je výborná a chytře vyprávěný scénář díky ní od první do poslední minuty působí ohromně dynamicky (připadalo mi, že film trvá hodinu), Ondřej Vetchý hraje neskutečně, ani Oldřich Kaiser nemá chybu, Petr Ostrouchov "morriconeovskou" hudbou potěšil, při několika scénách mrazilo až hanba... Rád bych napsal víc, ale momentálně to nějak nejde. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu natočit v naší kotlině něco trochu "jiného" se snahou zaujmout originalitou a minimalismem a nikoli okázalým patosem. Škoda je, že tvůrci z nadějného projektu nevyždímali více (některé scény vyšumí do ztracena, pubertální herci jsou tak špatní, že jim přejete jen to nejhorší, atd.) a zůstali na půl cesty k dokonalému, stylovému českému thrilleru. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že když čtrnáctiletej kluk hrající čtrnáctiletou postavu mluví jako čtrnáctiletej, vypadá to věrohodně. Ačkoliv tahle vyvražďovačka po česku zdaleka nezaujme každého, Vendeta je pro mě sympatickým překvapením. Příběh je sice docela prostej, ale zase je milý, že nikdo netlačí na pilu, postav je tu málo a většinou se chovají, jak divák čeká. Stoprocentně funguje kamera a hudba, povedl se výběr lokací pro natáčení. Tedy všechno, co nedokázal Juraj Herz ve své T.M.Ě. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pochmurně zarostlý Vetchý se konečně přestal připitoměle hihňat a začal hrát zlýho chlápka. Jenže tomu jaksi schází věrohodná zápletka. Proč by někdo tahal kámošku někam do barabizny v pusté prdeli, aby jí tam mohli prcat kámoši, z nichž jeden je nějaká kudrnatá buzna a druhý šikanovaná vepřová tlama? Vždyť by stačilo jen trochu přidat a svlečna by mu lezla do trenek sama. Kaiser pěkně zakulhal, ale jinak nic moc, a kreace Chmely a Taclíka jsem nějak nepochopil. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Po počáteční Vetchého vyměklosti už jsem měl strach, že těm parchantům snad nakonec doopravdy odpustí, jak mu radil ten pokryteckej hajzlík na začátku. Ale Ondra naštěstí neztratil nervy a zdárně dokončil co začal. Na můj vkus sice zbytečně rychle a ohleduplně, ale nešť - nakonec, dělal to poprvé. Jen tu závěrečnou, uměle našroubovanou a hodně otřepanou moralitu si mohli tvůrci vážně odpustit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Role jednoho z policistů byla psaná přímo pro Igora Chmelu. (PinokKio)
  • V jedné ze scén se ve zpětném zrcátku auta se odráží světlo z chaty, která však má být v tu chvíli již dávno opuštěná. (rakovnik)
  • Závěrečná scéna mezi Pochmanem (Ondřej Vetchý) a Mazurou (Oldřich Kaiser) měla dle původního záměru vypadat jinak, avška kvůli komplikacím se muselo natáčení přešunout na jinou lokaci. Režisér Ondruš tak musel upravit scénář doslova pár hodin předtím, než byl závěr nafilmován. (PinokKio)

Reklama

Reklama