Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Casto, kdyz padne v konverzaci otazka na filmy, zjistuji, ze spousta lidi je primo unesena vsemoznymi horory. Lekacky a duchariny, to je jejich. Tento zanr k mym oblibenym ani zdaleka nepatri, ale je dobre si udrzovat prehled. Proc to pisu, kdykoliv mi ale nekdo popisuje idealni horor, vyklada mi o tajemnu, o vecech, ktere do konce filmu nebyli poradne videt a o vecech, ktere by mezi nami ani byt nemeli jako duchove, demoni apod. Ani jednou se ale nikdo nezminil o ujecenych hereckach a stupidnich hrdinech, jejichz hlavni ulohou je zemrit. Tak proc se takove filmy porad toci? Jeepers Creepers je nastesti jeden z tech povedenejsich. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej horurek, ale urcite ne nejlepsi horor za poslednich 10 let. Nejvetsi problem filmu je zaporak, kdyz je videt jeho silueta nekde v dalce, je to celkem strasidelny, ale jakmile je videt v cely svy krase, je spis k smichu. Taky mi to cely prislo hodne levny, hlavne ty mrtvoly ve sklepe byli silene umely. Obcas to ma hodne slusnou a desivou atmosferu, obcas to nudi a obcas to je k smichu, takze 4*. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Asi jako mnozí další jsem čekal další z řady moderních hororů (banda tupejch Američanů). Ze začátku to tak vypadalo. Mnoho logických a dalších chyb, naprosto imbecilní hlavní hrdinové, ale náznak změny už tu byl, když si svou imbecilitu uvědomili. No ale i tak, po 40 minutách jsem byl natolik otrávený a zklamaný, že jsem to chtěl s odpadem! vypnout, ale držel jsem se své zásady, totiž, že filmy vždy dokoukám a neprohloupil jsem. Pak jsem totiž teprve pochopil, že nejde ani tak o horor, jako o povedenou černou komedii. Díky tomu jsem se celou druhou polovici filmu skvěle bavil a nasmál jako dlouho ne (a nemyslím to ani trochu ironicky....to jen aby nedošlo k omylu). Nebýt toho slabšího začátku (dobrá byla jen záporákova kára), bylo by to lepší, takhle je to za slušných 60% (jak tak koukám, tak to mam naopak než ostatní). ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám neodmyslitelně spjat se střední školou, během které se na světlo světa vyšvyhly DivXy, vypalovací mechaniky a domácí kina - tedy pomyslný start opravdové domácí zábavy, a tohle byl jedem z prvních filmů, které jsem si během této etapy pustil / vypálil, a musím uznat, že tenkrát se mi celkem dost líbil. Zároven jedním dechem musím uznat, že z pohledu nějakého globálnějšího vnímání asi nemá nárok obstát ani jako film jako takový, ani jako v položka v příslušné žánrové škatulce. Takže asi hlavním důvodem, proč si jsem si ho po letech znovu pustil, bude nostalgie a vzpomínky na to prehistorickou, ale pěknou dobu :). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o bratovi a sestre, ktorí sa počas cesty autom dostanú do kontaku s nebezpečným vodičom dodávky a zistia, že sa jedná o mnohonásobného vraha, ktorý má na svojom konte množstvo obetí, no nie je to človek a nezastaví sa, kým súrodencov nedostane. Spracovanie sa mi páči, už od úvodu naberie dobré tempo, keďže sa hneď odohráva v aute s hlavným duom a aj keď prvá polovica obsahuje jedno výrazne slabé miesto, kde sa jedna postava nelogicky musí hrať na hrdinu, ale zvyšok filmu a hlavne druhá polovica to vynahradí. A veľmi oceňujem, že na rozdiel od väčšiny podobných filmov to nie je horor, kde o pôvodcovi zla vie len pár hlavných postáv a tak ich cieľom je dostať sa do civilizácie, ale tu sa o ňom dozvie mnoho ľudí a zapojenie polície vždy poteší. Samotné hororové scény sú vydarené, nie sú výraznejšie krvavé a ani moc napínavé, ale obsahovo sa mi páčia, či už zneškodnenie dvojice policajtov alebo záver na policajnej stanici. Po stránke atmosféry alebo napätia tento film nepatrí medzi tie kvalitnejšie, ale vôbec to neprekáža, keďže má mnoho iných kladov. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, viac priestoru má iba hlavné duo a to je bez chyby a vedľajšie postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú výrazne nad priemerom, tu ani nič nevytýkam. A samotná hororová postava je skvelá, má výborný vzhľad, zaujímavé vlastnosti a výborne prepracovanú mytológiu, pre mňa jedna z najlepších hororových postáv vôbec. Jeepers Creepers určite nepatrí medzi špičku žánru, ale je to veľmi výrazný nadpriemer, ktorý baví aj viackrát a rovnako je na tom aj pokračovanie. 77% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Jediná replika, kterou „Creeper“ ve filmu měl, byla později vystřižena. (Mr. Filuta)
  • Justin Long si tak moc chtěl vyzkoušet kostým Creepera, že ho v něm režisér nechal natočit poslední scénu filmu. (SidneyP)

Reklama

Reklama