Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto keď som pozeral v dobe vzniku, tak to bol pre mňa najstrašidelnejší horor, po ktorom som nemohol spávať. Hlavne z jeho šokujúceho konca. Rozhodne odporúčam všetkými desiatimi, avšak určite ak máte nad 25 rokov, tak vás nevydesí. Ja som však v tej dobe mal 12 rokov. Síce nízkorozpočtový horor Victora Salvy, ale na ktorého produkcii sa podieľal aj Francis Ford Coppola, vychádza z klasických žánrových motívov a spája ich s prvkami road movie. Názov je prevzatý zo známej pesničky 40.tych rokov. Snímka sa neskrývane opiera o početné vzory a kombinuje hrôzostrašné situácie, postavené spočiatku na neznámom nebezpečenstve a neskôr na desivosti nezdolateľného monštra. Zároveň pracuje aj s odľahčujúcim dialógom. Vystačí si s minimom postáv aj s minimom prostriedkov. V Amerike mal neprekvapivo úspešný štart. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Jeepers Creepers je film, který si na nic nehraje a potom mile překvapí!! Vše začíná klidně, když se dva sourozenci vracejí domů, ale pak na silnici narazí na někoho, kdo má stáre hnusné auto, jenž jezdí děsně rychle na to jak vypadá. Potom sourozenci vidí jak temný člověk haže zkrvavené těla do roury a tak v tom začnou štourat a to byla velká chyba!! Prosté a jednoduché. Docela zajimavý scénář a troufám si říci, že i originální. Velmi se mi líbilo, jak jsem prvních zhruba 60 minut vůbec netušil, co je ten člověk, který házel ty těla zač, až pak jsem zjistil, že je to monstrum. Film má skvělou atmosféru a docela i strašidelné scény při kterých jsem ani nedýchal. Z hereckých výkonů mne zaujal pouze Justin Long, který hraje ze všech nejlepé, protože ostatní herci stojí opravdu za nic. Velmi dobrý horor a právem zasloužené 4*! ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor mi místy přišel až k smíchu, takže bych spíš očekával label Horor / Komedie. :) Kdyby se autoři vážně rozhodli udělat to vtipně, mohla to být celkem legrace. Alespoň ta průvodní písnička (Paul Whiteman and his Swing Wing - Jeepers creepers) stála za to, jinak se jedná o další nepovedený horor z mnoha.. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Strašidelné? Ano – do chvíle něž se hlavní obludka ukáže, pak už se není čeho bát. Charakterní postavy? Ano – dvě. Ostatní jsou samoúčelné. Dobré efekty? Ano – Hezká obluda. To je ale vše – mrtvoly jsou figuríny z vitríny obchodu s textilem. Příběh plný zvratů? Ano – napínavý začátek, v polovině filmu zvrat. Tuctová a nudná druhá polovina snímku a závěr, který všechno zazdil. Verdikt: Všeho půl a ničeho dost. Průměr. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusnej horurek, ale urcite ne nejlepsi horor za poslednich 10 let. Nejvetsi problem filmu je zaporak, kdyz je videt jeho silueta nekde v dalce, je to celkem strasidelny, ale jakmile je videt v cely svy krase, je spis k smichu. Taky mi to cely prislo hodne levny, hlavne ty mrtvoly ve sklepe byli silene umely. Obcas to ma hodne slusnou a desivou atmosferu, obcas to nudi a obcas to je k smichu, takze 4*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Justin Long (Darry) ani vo sne nedúfal, že sa z filmu stane podobná klasika, akou je dnes. “Nikdy by som to nepovedal. Keď sme nakrúcali, bolo to vzrušujúce, to áno, ale nečakal som, že z toho bude hit. Chcel som len, aby si to pozrelo zopár ľudí. Nebol na to veľký rozpočet. Na Jeepers Creepers sme dostali okolo 10 miliónov dolárov. Film nemal dokonca ani “slávnu” premiéru, pretože štúdio od toho veľa neočakávalo,” tvrdí Long. Film bol po dokončení predaný do zahraničia a po celom svete zarobil 60 miliónov. “To, že film stále žije vďaka fanúšikom aj po 20 rokoch je neuveriteľné. Som naozaj veľmi vďačný všetkým, ktorým sa páčil a šírili o ňom pozitíva. Keď ale uvidíte niekoho hádzať niečo krvavé do diery, nechoďte tam prosím. A vždy si poriadne nabíjajte mobil,” dodal so smiechom. (tXtX)
  • V úvode Creeper niekoľkokrát narazí do auta Darryho (Justin Long) a Trish (Gina Philips), čím ho viditeľne poškodí. V ďalšom strihu je ale auto nepoškodené, a v opätovnom strihu znovu poškodené. Stav auta sa počas tejto scény zmení približne trikrát. (tXtX)
  • Kvílenie Creepera bolo vytvorené z rôznych zvukov, ako napríklad revu pumy, kvílenia prasaťa. (RonnieLghtup)

Reklama

Reklama