Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u svého velmi oblíbeného Vřískotu, vyděsím se snadno ;-) Je pravda, že jakmile se montrum ukáže, jde strach víceméně do háje, mně ovšem v druhé části filmu hodně zajímaly proměny toho zmetka. Víc mi lezly na nervy sourozenecké hádky obou hlavních postav. Ovšem na Kruh, Identutu nebo co tenhle film zdaleka nemá. Sedm z deseti. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o bratovi a sestre, ktorí sa počas cesty autom dostanú do kontaku s nebezpečným vodičom dodávky a zistia, že sa jedná o mnohonásobného vraha, ktorý má na svojom konte množstvo obetí, no nie je to človek a nezastaví sa, kým súrodencov nedostane. Spracovanie sa mi páči, už od úvodu naberie dobré tempo, keďže sa hneď odohráva v aute s hlavným duom a aj keď prvá polovica obsahuje jedno výrazne slabé miesto, kde sa jedna postava nelogicky musí hrať na hrdinu, ale zvyšok filmu a hlavne druhá polovica to vynahradí. A veľmi oceňujem, že na rozdiel od väčšiny podobných filmov to nie je horor, kde o pôvodcovi zla vie len pár hlavných postáv a tak ich cieľom je dostať sa do civilizácie, ale tu sa o ňom dozvie mnoho ľudí a zapojenie polície vždy poteší. Samotné hororové scény sú vydarené, nie sú výraznejšie krvavé a ani moc napínavé, ale obsahovo sa mi páčia, či už zneškodnenie dvojice policajtov alebo záver na policajnej stanici. Po stránke atmosféry alebo napätia tento film nepatrí medzi tie kvalitnejšie, ale vôbec to neprekáža, keďže má mnoho iných kladov. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, viac priestoru má iba hlavné duo a to je bez chyby a vedľajšie postavy tiež nesklamú. Réžia a technická stránka sú výrazne nad priemerom, tu ani nič nevytýkam. A samotná hororová postava je skvelá, má výborný vzhľad, zaujímavé vlastnosti a výborne prepracovanú mytológiu, pre mňa jedna z najlepších hororových postáv vôbec. Jeepers Creepers určite nepatrí medzi špičku žánru, ale je to veľmi výrazný nadpriemer, ktorý baví aj viackrát a rovnako je na tom aj pokračovanie. 77% ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak po druhom zhliadnutí nejakého hororu konštatujem, že atmosféra sa vôbec nevytráca, že dokonca ešte väčšmi hustne a film efektívne napĺňa svoj cieľ, potom to nemôžem prejsť mlčaním a písať o "pohodových" troch hviezdičkách. JC je postavený na princípe akumulácie senzácií, ktoré po sebe kaskádovite nasledujú v snahe maximálne diváka zaujať (divák tu párkrát nie je ani tak maximálne zaujatý ako skôr úplne perplex) a nedať mu vydýchnuť, niekedy i za cenu absencie logiky (ak jediným cieľom monštra je vyhliadnuť si ten správny pokrm a nasýtiť sa, prečo sa prácne umelecky realizuje plastickou variantou Sixtínskej kaplnky atď.). To mi ale nevadí, pretože akceptujem víziu tvorcov a logika je jedna z mála vecí, bez ktorej nejaký horor prežije bez väčšej ujmy na zdraví. JC však potreboval väčšiu scenáristickú vynaliezavosť po 60. minúte a predovšetkým redesign monštra, ktoré pripomína bábku čerta zo Švankmajerovho filmu Lekce Faust. Keď som prvýkrát uzrel tú tvár, uvedomil som si, že ja vlastne nič také vidieť nechcem - celkom by mi bol stačil hlboký tieň pod van helsingovským klobúkom. Každopádne réžia Victora Salvu a výkon Justina Longa sú skvelé a záverečný záber patrí do výkladu lahôdkárstva. Bože, čo všetko sa stáva na amerických vidieckych cestách... Pokiaľ však mám byť úprimný, ak sa tam už niečo stane, malo by sa to stať "poriadne". ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám neodmyslitelně spjat se střední školou, během které se na světlo světa vyšvyhly DivXy, vypalovací mechaniky a domácí kina - tedy pomyslný start opravdové domácí zábavy, a tohle byl jedem z prvních filmů, které jsem si během této etapy pustil / vypálil, a musím uznat, že tenkrát se mi celkem dost líbil. Zároven jedním dechem musím uznat, že z pohledu nějakého globálnějšího vnímání asi nemá nárok obstát ani jako film jako takový, ani jako v položka v příslušné žánrové škatulce. Takže asi hlavním důvodem, proč si jsem si ho po letech znovu pustil, bude nostalgie a vzpomínky na to prehistorickou, ale pěknou dobu :). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč téměř vždy skončí tito vyvražďující šílenci kdesi uprostřed "rural" Ameriky. Neměli by efektivnější udělat si doupě s mrtvolami třeba v New Yorku? Sice je to tam určitě podkopané metrem a trubkami, ale určitě by se našlo místečko na šachtu, kterou by jezdily mrtvoly do nějaké temné komůrky. Rovněž by mě zajímalo proč v tomto žánru všichni dělají tak hloupá rozhodnutí jako "pojďme se podívat do toho tajemného domu na samotě" když je před chvilkou ohrožoval nějaký šílenec místo nalezení města, když auto stále jede a "pojďme pořád jet před tímhle řidičem" když do nich už párkrát najel a stačilo by na chvíli sjet ke krajnici, místa tam bylo dost, jak se stejně nakonec přesvědčili, když je z té silnice vytlačil. To druhé bych ale částečně omluvil panikou. Drobné plusy jako např. fakt, že ani hlavní postavy nejsou imunní vůči smrti, a fakt, že ani policejní sbor si s hororem ve filmu neporadil, v mých očích už tento komediální horor ale moc zachránit nedokáží. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Režisér filmu stvárnil jedno z mŕtvych tiel v pivnici kostola. (Marceloo)
  • Keď Creeper požiera na policajnej stanici jedného z väzňov, policajti naňho zasvietia baterkou, a na jeho chrbte je pri pravom krídle jasne vidieť veľký zips, ktorým sa zapínal tento gumený kostým. (tXtX)
  • Název hororu "Jeepers Creepers" je možné vidět ve filmu přibližně v čase 37:20 ve scéně, kdy Darry (Justin Long) volá v restauraci s neznámou ženou. (Athree)

Reklama

Reklama