Reklama

Reklama

Země lidí

(seriál)
  • Česko Planeta lidí (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dokumentárny seriál je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase.  Úžasne inšpirujúci, prekvapujúci až šokujúci seriál Zem - planéta človeka je veľkolepým portrétom ľudstva a prírodných síl vo zvláštnej symbióze, vzájomnom konflikte a zápase. Od Grónska po Mongolsko, Kambodžu a Keňu ľudia dokážu žiť vďaka svojej vynachádzavosti aj v podmienkach, ktoré si bežný človek ani nevie predstaviť. Krotia prírodné živly, využívajú príležitosti a prekonávajú neuveriteľné prekážky, aby prežili a začali prosperovať. Odľahlé údolia, hrôzostrašné hory, mrazivé púšte, zradné útesy, záplavové monzúnové dažde, dokonca aj mestská džungľa... každý habitat má svoje výhody aj nevýhody. A v každom z nich nájdeme individuality, spoločenstvá a tradície neuveriteľnej pestrosti a vitality. V 80 strhujúcich príbehoch v ôsmich častiach sa tento jedinečný vzťah odhaľuje v dokonalom dokumentárnom stvárnení, sprevádzanom súčasnou orchestrálnou hudbou, ktorú zložil viacnásobne ocenený skladateľ Nitin Sawhney.

Jednotlivé časti:  1. Oceány – V hlbinách
2. Púšte – Život vo vyhni
3. Arktída. Život v treskúcom mraze
4. Džungle. Stromoví ľudia
5. Pohoria. Život v riedkom vzduchu
6. Trávnaté pastviny-korene moci
7. Rieky - priateľské i kruté
8. Veľkomestá - prežitie v mestskej džungli (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch dokumentech zaměřených čistě na zvířata je Human Planet velmi příjemným zpestřením. Sledovat v 21. století lidi, kteří žijí tradičně, v harmonii s přírodou a denně se potýkají s věcmi, které jsou pro technologicky vyspělou a konzumně žijící moderní společnost dávno nemyslitelné. Kde jsou přírodopisné BBC dokumenty spíše "jen" přehlídkou krásných záběrů, tam je Human Planet, asi i díky většímu zaměření na člověka, nadupaný informacemi a konkrétními situacemi. ()

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme. Nejdříve nám hoši z BBC naservírovali bezkonkurenční sérii Planet Earth. V 10 epizodách nám ukázali všechna prostředí naší planety ve kterých lze nalézt některou z forem života. Jako druhý chod byla podávána jen o špetičku horší série Life. Zde nám byly v dalších deseti epizodách představeny všechny živočišné druhy a jejich způsoby přežití v prostředí, které nám bylo známo již z prvního chodu. To vše samozřejmě okořeněno patřičnou dávkou Full HD záběrů. A nyní je řada na dezert. Human Planet neztrácí tempo s hlavními chody a pro změnu nám servíruje samotného člověka a jeho schopnosti které z něho dělají pána této planety. Člověk přebývá všude tam, co známe z Planet Earth. A v potravním řetězci poráží všechno to, co známe z Life. V osmi epizodách se nám postupně představí: 1. Oceány, 2. Pouště, 3. Arktida, 4. Džungle, 5. Hory, 6. Pláně, 7. Řeky, 8. Města. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Jednoducho úžasné. Po Planet Earth a Life je tu ďalší dokonalý dokumentárny seriál, tentokrát o človeku. Videl som veľa starších aj súčasných dokumentov o prírode, ale tejto trilógii nesiahali ani po päty. Human Planet "iba" pokračuje v štýle predchádzajúcich dielov (krásne zábery, pútavý komentár, zaujímavé príbehy jednotlivcov) a pridáva mnou veľmi obľúbený prvok známy už zo série Life - ukážky z natáčania na konci každého dielu. Celá trojica seriálov je povinnosťou pre každého koho čo i len trochu zaujíma svet okolo a život na Zemi. 100% ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

1) Oceány - V hlbinách, 2) Púšte - Život vo vyhni, 3) Arktída - Život v treskúcom mraze, 4) Džungle - Stromoví ľudia, 5) Pohoria - Život v riedkom vzduchu, 6) Trávnaté pastviny - Korene moci, 7) Rieky - Priateľské i kruté, 8) Veľkomestá - Prežitie v mestskej džungli Prvé tri časti úžasné, potom akoby menej zaujímavé témy (pre mňa), aj keď Stromoví ľudia sú ešte fajn. Celý seriál veľmi pekne uzatvárajú Veľkomestá. Každopádne, pôsobivé a poučné. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Každou epizodu tohoto dokumentárního seriálu tvoří sled někdy více někdy méně zajímavých, vždy však vizuálně úchvatných záběrů. Oproti sériím zaměřeným více na zvířata (Life, Planet Earth), jež jsou stejně kvalitně natočeny ale mám trochu problém s tím, že některé pasáže se nejeví zrovna autenticky. Obecně platí, že čím primitivnější kultura, tím působí dokument reálněji, ale některé příběhy působí ža příliš inscenovaně a to trochu kazí celkový dokumentární dojem. Některé záběry jsou ale prostě úchvatné a kvůli nim stojí za to celý cyklus shlédnout, navíc i kvůli tomu že lidi není až tak složité natočit, vyznačuje se seriál snad ještě dokonalejší kvalitou obrazu a na blu-ray jde o opravdové vizuální žně. Johna Hurta mám ve svých top hercích, takže jeho hlas potěší a dokáže umě přeskočit nejeden oslí můstek mezi jednotlivými částmi. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama