Reklama

Reklama

The Trashmaster

všechny plakáty
Francie, 2010, 90 min

Scénář:

Mathieu Weschler

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Nico Belic se v tomto filmu nepřiklání ani na stranu dobra, ani na stranu zla. Příběh se začíná odvíjet ve chvíli, kdy jakýsi narkoman zabije jeho životní lásku. Nico se po této tragické události zhostí role čističe ulic, nikoliv ale v původním slova smyslu. Z ulic Liberty City odstraňuje lidské "odpadky" - vrahy, narkomany a zloděje. V tomto filmu se dostává na stopu sériového vraha, který zabíjí ženy, především prostitutky. Po několika dnech pátrání zjistí, která žena má být další obětí a rozhodne se, že ji před vrahem ochrání. Postupem času však zjišťuje otřesnou pravdu o provázanosti vraha na místní policii. Během pátrání je ale jeho chráněnkyně unesena. Nico dostane od únosce časový limit, během kterého musí ženu, do které se postupně zamiloval, zachránit. Zabrání teď Nico smrti ženy, kterou miluje? (driftm)

(více)

Recenze (7)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RESPECT THE TRASHMAN. EVEN IF HE LIVES IN THE TRASH, YOU DON'T HAVE TO THINK OF HIM AS A TRASH." ------------- Jedná sa o film, ktorý bol vytvorený kompletne a výhradne prostredníctvom (v tom čase) herného softvérového zázraku menom RAGE, technológii, na ktorej bežalo (nielen) Grand Theft Auto IV. Prostredia, postavy, animácie, zvuky, kamera, prakticky všetko, čo vidíme, pochádza z hry, bez akýchkoľvek externých zdrojov. Ťažko sa dá pochopiť, aký ambiciózny a pôsobivý projekt The Trashmaster vlastne je, keď vezmeme do úvahy napr. až skľučujúco obmedzujúce možnosti jeho tvorby. Potom tu môžu vzniknúť komentáre, ktoré ho budú chcieť porovnávať s Pixarom... Aby som to ale nejako uzavrel, lebo čo pozerám, tak len vypúšťam chválu za chválou, pridám ešte jednu záverečnú – vytvoriť Majstra odpadov muselo byť dovtedy bezprecedentne nemožné a status toho najlepšieho, čo dokáže žáner machinima ponúknuť, si pravdepodobne drží už takmer celú jednu dekádu. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Úsměvně patetický akční thriller o společenské důležitosti a morální zásadovosti popelářů, vytvořený jako celovečerní machinima projekt ve videoeditoru hry GTA4, by nebylo fér hodnotit v rámci klasických filmových měřítek kvality, ale rozhodně se jedná o podnětné dílo. Názorně totiž stvrzuje blockbusterovou povahu výchozí hry a ukazuje ryze formální sílu žánrového stylu, videoklipu i kinematografie atrakcí. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to... začátek je hodně dobrý a mnoha lidem se u něj určitě vybaví legendární scéna z Heatu, poté následuje vyšetřování vraha striptérek, které se mírně táhne (ale to jen kvůli tomu, že se tu moc nekonverzuje a skoro celý děj je podáván vypravěčským stylem). To vše je završeno skvělou automobilovou honičkou, kde si rejža očividně bere inspiraci z Bayovy Skály. Prostě a jednoduše, pokud jde o akci, tak film neselhává, takže fanouškům žánru a GTA 4 rozhodně doporučuju. ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

The Trashmaster by jako hraný celovečerák asi propadl, jenže jako machinima se řadí ke špičce, a z takového směru na něj musí být nahlíženo. Pokud jdete do filmu s očekáváním dobře napsaného a zajímavého příběhu, budete zklamáni, protože jde o nejslabší článek filmu. Kde naopak exceluje, je atmosféra a "kamera". Je vidět, že režisér si ve video editoru GTA IV opravdu vyhrál, protože tak vizuálně nádhernou machinimu jsem zatím neviděl. Temné noční ulice Liberty City ještě nikdy nevypadaly lépe. K tomu se přidává hudba, která od hypnotických tónů navozujících blade-runnerovskou atmosféru dokáže skočit na napínavou či akční strunu se skutečnou lehkostí a autor si s jejím výběrem dal opravdu záležet. Akce se taky velice povedla a patří mezi to nejlepší, především honičky jsou skvěle zpracované. Bohužel ke konci je film už poměrně chaotický a tvůrce zjevně nevěděl, jak jej ukončit. Pro každého fandu GTA IV nebo machinim je The Trashmaster povinnost. ()

Zajímavosti (3)

  • Vytváranie filmu režisérovi zabralo takmer 2 roky. (Real Tom Hardy)
  • Rozpočet filmu činil 600 eur, z ktorých takmer celá čiastka padla na nákup pevného disku 4TB veľkosti, na ktorý sa ukladali jednotlivé zábery. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama