Reklama

Reklama

Lední medvědi očima skrytých kamer

(TV film)
  • Česko Lední medvěd - špion na ledě (více)
Velká Británie, 2010, 2x45 min

Obsahy(1)

Špicberky, norské souostroví v Severním ledovém oceánu. Naše maskované kamery dokázaly natáčet i v takto odlehlých a drsných končinách. A jako všude jinde, kde jsme je použili, nám pomohly pořídit pozoruhodné snímky. Otevřely nám pohled do světa zvědavého zvířete s překvapivě vysokou inteligencí. Ukázaly nám těžkosti, kterým musejí čelit medvíďata vyrůstající ve zmenšujícím se světě arktického ledu. Zaznamenaly, jak medvědi lední využívají svou zvědavost a důmysl, aby přežili v době, která je pro ně čím dál tím méně příznivá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Lední medvědy mám rád, takže mě tenhle dokument, který nám nastínil jejich život, moc bavil .. Nikdy bych nevěřil, že vydržím hodinu a půl civět na medvědy, na jejich námluvy, shánění potravy, hrátky s vychytanými kamerami a tak, ale od začátku do konce jsem koukal s obrovským zaujetím a moc jsem se bavil. Byl to naprosto vynikající dokument, takže nevím proč nedat plný počet hvězd! ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Skutočná originalita snímku spočíva v spôsobe akým sa tvorcovia dostali k svojmu objektu sledovania. Dostatočne blízko na to, aby diváka presvedčili o efektnosti takejto metódy. A pretože ani spracovanie nie je najhoršie - aj vdaka tradične výbornému českému dabingu v rámci dokumentov - nie je dôvod ucuknúť a neudeliť slušné štyri hviezdy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o výtečný jednodílný dokument. Ovšem je dvojdílný a divák tak supluje funkci střihače, kdy si z toho sám musí vyďobat to zajímavé. Působí to totiž mnohdy více jako dokument o speciálních kamerách než jako dokument o dosud neviděném životě ledních medvědů. Ostatně bych se i vsadil, že slovo kamera tu padá s mnohem větší frekvencí než-li medvěd. Na druhou stranu, když už je to zajímavé, tak to prostě opravdu zajímavé je. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je mi jedno, že lednomedvěďáci si hrají s kamerami, že informací není zas tolik, či že kamery samotné mají (jak bylo správně řečeno již dříve) až moc prostoru. Proč? Přiznám se bez mučení, ono je to celé tak krásně natočené a medvěďouši jsou tak roztomilí, že jenom koukám a nablble se usmívám [0=´ ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dokument som mal problém ohodnotiť. Váhal som klasicky medzi 3* a 4*. Ako najväčšie mínus som považoval pchanie kamier do filmu a to obkecávanie. Neviem teraz či ten dokument bol náučny, alebo to malo byť pre deti ako zábava. Takto sa predsa robia skôr dokumenty formou zábavy pre deti a nie profesionálne. Nebolo to ani jedno a ani druhé. Tvorcovia by sa mali nabudúce rozhodnúť, čo vlastne je ich ciel. K 4* sa prikláňam kôli náročnosti. Toto sa nedá zbúchať za pár dní a ani pár týždnov. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama