Reklama

Reklama

Lední medvědi očima skrytých kamer

(TV film)
  • Česko Lední medvěd - špion na ledě (více)
Velká Británie, 2010, 2x45 min

Obsahy(1)

Špicberky, norské souostroví v Severním ledovém oceánu. Naše maskované kamery dokázaly natáčet i v takto odlehlých a drsných končinách. A jako všude jinde, kde jsme je použili, nám pomohly pořídit pozoruhodné snímky. Otevřely nám pohled do světa zvědavého zvířete s překvapivě vysokou inteligencí. Ukázaly nám těžkosti, kterým musejí čelit medvíďata vyrůstající ve zmenšujícím se světě arktického ledu. Zaznamenaly, jak medvědi lední využívají svou zvědavost a důmysl, aby přežili v době, která je pro ně čím dál tím méně příznivá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dokument som mal problém ohodnotiť. Váhal som klasicky medzi 3* a 4*. Ako najväčšie mínus som považoval pchanie kamier do filmu a to obkecávanie. Neviem teraz či ten dokument bol náučny, alebo to malo byť pre deti ako zábava. Takto sa predsa robia skôr dokumenty formou zábavy pre deti a nie profesionálne. Nebolo to ani jedno a ani druhé. Tvorcovia by sa mali nabudúce rozhodnúť, čo vlastne je ich ciel. K 4* sa prikláňam kôli náročnosti. Toto sa nedá zbúchať za pár dní a ani pár týždnov. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Lední medvědy mám rád, takže mě tenhle dokument, který nám nastínil jejich život, moc bavil .. Nikdy bych nevěřil, že vydržím hodinu a půl civět na medvědy, na jejich námluvy, shánění potravy, hrátky s vychytanými kamerami a tak, ale od začátku do konce jsem koukal s obrovským zaujetím a moc jsem se bavil. Byl to naprosto vynikající dokument, takže nevím proč nedat plný počet hvězd! ()

Reklama

unclejack 

všechny recenze uživatele

Skutočná originalita snímku spočíva v spôsobe akým sa tvorcovia dostali k svojmu objektu sledovania. Dostatočne blízko na to, aby diváka presvedčili o efektnosti takejto metódy. A pretože ani spracovanie nie je najhoršie - aj vdaka tradične výbornému českému dabingu v rámci dokumentov - nie je dôvod ucuknúť a neudeliť slušné štyri hviezdy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je mi jedno, že lednomedvěďáci si hrají s kamerami, že informací není zas tolik, či že kamery samotné mají (jak bylo správně řečeno již dříve) až moc prostoru. Proč? Přiznám se bez mučení, ono je to celé tak krásně natočené a medvěďouši jsou tak roztomilí, že jenom koukám a nablble se usmívám [0=´ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o výtečný jednodílný dokument. Ovšem je dvojdílný a divák tak supluje funkci střihače, kdy si z toho sám musí vyďobat to zajímavé. Působí to totiž mnohdy více jako dokument o speciálních kamerách než jako dokument o dosud neviděném životě ledních medvědů. Ostatně bych se i vsadil, že slovo kamera tu padá s mnohem větší frekvencí než-li medvěd. Na druhou stranu, když už je to zajímavé, tak to prostě opravdu zajímavé je. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama