Reklama

Reklama

Lešanské jesličky

(TV film)

Obsahy(1)

Televizní zpracování vánoční balady Františka Hrubína. Příběh poslední velké básnické skladby Františka Hrubína nás přenese do jeho rodného Posázaví v době první světové války. V roce 1915 nesou převozník Josef a jeho žena Marie své dítě z města a cestou se jim zdá jako by je pronásledoval tajemný přízrak, neznámý člověk, zřejmě tulák nebo dezertér. Objeví se i ve vesnické hospodě, kde se Marie a Josef zastaví, aby se ohřáli. V druhé rovině je tato pouť prostých lidí paralelou biblického příběhu o Josefovi a Marii a je básnickým varováním před vším, co ohrožuje šťastný život na této zemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Proklatě vážně míněný projekt, který přes nasazení veršotepců velikosti a intimitě Hrubínova textu svým formalistickým přístupem příliš neslouží. Jedna ze zarostlejších pěšinek přístupu k poezii, dobový artefakt. 2-3* kamera Vl.Opletal ()

sator 

všechny recenze uživatele

Deklamování v papírových kulisách dost děs, čekal jsem že Hrubínovo kraj-právě Lešany se stanou exteriérem pro baladu, jako např Romance pro křídlovku... ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama