Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 1

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (491)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Až na otravnou romantickou zápletku film docela ušel. Takový klasický, nenáročný fantasy příběh, od kterého se nedá očekávat nic výjimečného. Za velkou výhodu se dá počítat hlavně to, že film má svižný děj a neustále se tam něco děje, takže pokud jste ochotni přetrpět to klasické fantasy klišé o obyčejném teenagerovi, který zničehonic zjistí, že není tak obyčejný jak se na první pohled mohlo zdát, tak vám film určitě doporučuji. Já se přiznám, že mám tyhle nenáročné fantasy ságy celkem rád. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Někdo tu v komentáří zmínil megaobočí... no a fakt že jo. Ona by si mohla z fleku zahrát ve Fridě. Celou dobu mě to iritovalo a uvažovala jsem převážně nad tím, jak by jí 2 minuty osamotě s pinzetou mohly změnit život a mě ulehčit sledování. Věřím, že je to ideální film pro patnáctileté holky, ale já už jsem z toho vyrostla. Přislo mě to jako matlanice Twilight, Underworld, trocha Harryho Pottera a trocha Avatara, bohužel nic originálního. Možná opět lepší přečíst knížku a nechat to všechno na své vlastní fantazii... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Téměř odpad ale v tom případě bych lichotil Twilightu a to nechci. Tohle je další naprosto odporná děvka co chce divákovy prachy. A nejsmutnější na tom je že je to opět poměrně trhák na který mladý lidi choděj. Ono je tu všechno špatné od herců, po naprosto zamotaný a zároveň nemastný a neslaný příběh až po neuvěřitelně nudnou režii. Teda vlastně efekty jsou pěkné a maskéři si daly poměrně práci. Ale to je sakra málo když vás 2 hodinovej film hodí do deprese aniž by chtěl, je tu něco špatně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, je to hrozný paskvil. Zpočátku to vypadá jako švédská trojka v Bradavicích, nechybí Harry Potter, Bella Swan ani Blade. Ke konci už se to zvrhává v perverzní grupáč, protože dorazí i Luke a Leia. Předloha zřejmě vykrádá, kde může. Pokud vám ale ke štěstí stačí Lily Collins, tu omáčku kolem strávíte. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Výborný fantasy film, který od začátku na nic nečeká a hned nám nabízí mnoho akce. Po hodince pak přijde 15 minutový útlum, kdy to je celkem nuda, načež následně se film opět vrhá do akce, která trvá až do konce filmu. Hodně se mi líbilo, že ve filmu je skoro pořád nějaká akce, jsou tam bitvy mezi lovci stínů, démony, vlkodlaky. Líbila se mi i hlavní představitelka Lily Collins. A co se týče té katedrály (institutu), mám pocit, že se tvůrci inspirovali seriálem Svatyně. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Ačkoliv hraje Jonathan Rhys Meyers velmi důležitou roli, narozdíl od ostatních herců se účastnil natáčení podstatně kratší dobu, a to pouhých 32 dní. (Fevas)
  • Film se natáčel v Torontu v Kanadě. (Fevas)
  • Když Alarica (Harry Van Gorkum) zabije démon tak, že zezadu pronikne "rukou" skrz jeho trup, na hrudi je zřetelné poškození trička od "prstů" démona, když však spadne na zem, na zádech, respektive bundě, žádné poškození spatřit nelze. (dandislav1991)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama