Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání, ale i tak jsem se dobře bavil. Hlášky důchodců jsou kulervoucí a je škoda, že nedostali více prostoru. Některé scény jsou velice originální, např. Scéna s děckem mě rozesmála tak, že jsem probudil souseda vedle ve městě. Dále co chválím je můj oblíbený britský humor, který miluju a opět mě nezklamal. Co musím vytknout jsou efekty, které mě nenadchly, ale taky mi ten film nezhnusily. Dále také hrozí nuda u některých částí filmu, hlavně u dialogů mladých. Verdikt ? Slušná birtská komedie, na kterou se pěkně kouká, ale stále nepředčila Soumrak Mrtvých. 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to nic objevného, ale na zahřátí to stačí. Občas se povede i nějaký vtip (zejména v krátkých flashbacích) a hláška. Důchodci bojující se zombie se rozhodně nevzdávají snadno - úprk s pomocí chodítka před mátožnými nemrtvými ("Proč jsou, sakra, tak rychlí?!"), zombie mimino nebo dědeček kosící zombie samopalem. Osobně bych si odpustila některé nechutné detaily trhání masa a požírání. SHRNUTÍ: Proč je někdy dobré mít garáž nacpanou zbraněmi. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově předvídatelný žánrový kousek bezostyšně konstatuje svůj centrální a také bohužel jediný nápad už samotným titulem. Na sestřihání řízného traileru je tu toho dost, ale na soudržný film prachbídně málo Postavy se plahočí od jedné teoreticky vtipné scénky ke druhé, ale vše je tak přímočaré, že se v záplavě očekávaných point a vtípků utápí i ta hrstka neotřelých vtipů. Všechno je tak strašně moc british a East-End, až to působí zoufale nuceně jako nějaké turistické video, nebo prostě jen další laciná žánrovka, která si užije sezónní koloběh na žánrových festivalech a pak zapadne do zapomnění. Porovnávat tohle se "Shaun of the Dead" je stejné, jako podobně poměřovat libovolný titul z každoroční záplavy poloamatérských zombie-videobraků s prvními třemi zombie-filmy George A. Romera. 5/10 ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Další dobrá hororová komedie. Zombieci proti důchodcům, to tu asi ještě nebylo. :-) Délka filmu je volena také velice střízlivě. Sice jsou tu jisté nedomyšlenosti (na co si nechávat rukojmí, když vypukla zombie apokalypsa?), ale v tomto typu filmů na tom stejně nesejde. Pokud máte rádi tento žánr, tak se určitě pobavíte. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dva - tři frky bez záruky, nejotravnější geront pod sluncem a dvojka rachitických brášků bez charismátka. Potenciál ku využití by byl, ovšem Matthlal Hovene se předčasně sebeuspokojil u prachsprostých náznaků. Sestřenka mohla oblažit oko šmírákovo alespoň kouskem masa, závod ve sprintu - rentiér versus chcíplotina - šel dotáhnout více, bubačisko s ocelovým plátem v šešuli mohl předvést podstatně zběsilejší drajv, ten dědek nemusel být takový čůrák....tři prdele popravených nadějí. A měla-li poslední hláška filmu vyznít komicky, nepovedlo se. Vyšel z ní patetický canc, naškrábaný na nejedné stránce anglofilní literatůry. Chcete-li však spatřit bijáček, v němž budete nakonec s černočerným mávátkem v ruce fandit šouravým mrtvolám proti bandě otravů, jen do toho. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)
  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)

Reklama

Reklama