Reklama

Reklama

Hitler a Stalin: Tyranská dvojčata

(TV film)
  • Velká Británie Hitler and Stalin: Twin Tyrants
všechny plakáty

V lednu roku 1913 se dva světem zklamaní muži procházeli po ulicích Vídně. Josif Stalin byl mladý revolucionář vyhoštěný z Ruské domoviny, Adolf Hitler zase zkrachovalý malíř bez šilinku v kapse. Koho by tenkrát napadlo, že tito dva outsideři a ztracené existence budou zanedlouho rozhodovat o osudech celé planety? (oficiální text distributora)

Recenze (14)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

O životech dvou nejvýraznějších politiků 20. století. Oba měli několikrát namále, aby přežili. Oba měli dost společných rysů, vládli diktátorsky, mají na svědomí řadu zločinů. Oběma umožnila doba, aby stanuli na vrcholu dvou mocností. A přece Stalin vedl válku obranou, Hitler útočnou, Stalin vedl socialistický pakt, a zemřel asi přirozenou smrtí, Hitlersi vybral dobrovolný odchod ze života, protože nechtěl podstoupit ponižují akt stát se prohercem svého megalomanského úsilí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce porovnanie, v ktorom sa ukáže že okrem rečníckeho talentu sa od seba Hitler so Stalinom nelíšili. Možno ešte v počte obetí, ale inak tie osudy sú tak podobné a prepletené, že slovo dvojička je viac než výstižné. Dokument tu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní a hlavně přehledný dokument, který paralelně sleduje cestu obou diktátorů od dětství až po jejich, řekněme hořké, konce. V rámci stopáže toho autoři asi více nabídnout nemohli. Potěší znalce, zabaví laiky. 85% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

"Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš" nebo-li to čím jste, přesněji jak budete nahlížet na svět se naučíte právě v dětství a zde je vidět jak to může dopadnout, když se dostane k moci člověk, který vzhlíží na svět v tmavých barvách. A i když si mysleli, že dělají dobře pro svou zem, už neviděli ty zmařené životy, které trpěli z jejich krutovlády. .. Povedený dokument o této dvojci tyranů, který ukazuje co měli společného jací byly jak na určité věci nahlíželi. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že Stalin byl kdy pěkný chlap. A taky jsem netušila, že takoví "bezciti" měli tak super mámy. A ani, že kvůli takovým ženské páchaly sebevraždy. Zvláštní. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. Škoda len, že dosť krátky, pretože sa mi zdal celkom objektívny a to si v týchto filmoch cením. Zaujala najmä informácia, že tesne pred smrťou Hitler nakoniec uznal veľkosť a nezlomnosť Slovanov. Na druhej strane tiež Stalinova vedomosť, že spolu by títo štátnici boli nezdolateľní. Na celom svete nebolo sily, ktorá by porazila Hitlera, teda až na ešte väčšieho zloducha Josifa. A to je myslím dosť na zamyslenie. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že by ma tento dokument nebavil. Ale miestami bol dosť fádny. Je pozoruhodné síce koľko mali spoločné Adolf a Josif Vissarionovič. Stalin má viac obetí na svedomí na svojich ľuďoch ako 2. svetová vojna a to už o niečom svedčí. Pozoruhodné sú aj náhodné zhody v ich životoch. Tak či onak ide o zvrátené osoby svetovej histórie. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Velice poučný dokument, tito dva muži měli tak společného, ale zároveň Stalin byl větší tyran, dodnes je uznávaný vůdce v novodobé ruské historii. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto dokumentu snad nikdo nemůže relativizovat krutosti, kterých se Stalin dopustil. O Hitlerovi nemluvě. Nakonec jde o velmi příjemný počin, kdy vám čas od začátku až do konce uteče velmi rychle. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Skutečně neuvěřitelně děsivý dokument ... Tohle jsem sice tvrdil už včera u hodnocení dokumentu Apokalypsa, vzestup Hitlera, ale takhle lze pravděpodobně hodnotit všechny dokumenty o té době. Porovnání těchto dvou"osobností" vyžaduje taky další poopravení hodnocení u již zmíněného filmu (to aby Vissarionovič nepřišel zkrátka ...): Jsou DVA největší zločinci všech dob, i když každý z nich v jiných ohledech a za jiných okolností. Opravdu to byla neuvěřitelně krutá doba, dvě největší zrůdy v lidské podobě řídili svět k jeho totální zkáze. Už jejich výroky mluví za všechno: Stalin - "Smrt jednoho člověka je tragédie, smrt milionů, to je statistika." Hitler - "Svědomí je vynález židů ..." Koneckonců co dodat i k slovům Stalina, který tvrdil, že politické řešení je vždycky fyzické řešení a že pokud je tu člověk, je tu zároveň i problém ... Opravdu, je těžké na takový dokument se dívat, a co teprve znamenalo žít v té době ... 5 hvězdiček - 100%. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Shrnutí a porovnáni základních informaci ovlivňujících jejich životy už od dětství, prvků vlády, vystupování či chování k vlastnímu národu a nejbližšímu okolí. Těžko posoudit, kdo byl větší zmrd ... asi bych se přiklonil ke Stalinovi. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem "EarlHickey - voba dva jsou strašný svině". Jen bych dodal, že tenhle dokument zas až tak přínosnej není. Že měli oba těžké dětství a tyranské rodiče už jsem tak nějak dávno vycítil.. Těch dokumentů o Dolfim je tolik, že si to ani nezaslouží, zmr"t" jeden. ()

Reklama

Reklama