Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Sadlo, nesadlo? :) Tak pol na pol, nebola to moja šálka kávy. Podobný prípad ako A Horrible Way to Die, možno ešte o triedu lepší. Nie že by tieto filmy nejako extra súviseli, ale jednú vec majú spoločnú. Celú dobu sa nič nedeje, je to ukecané, a ide skôr o vykresľovanie jednotlivých charakterov, pričom všetky tie vzťahy sa tam riešia viac, ako by bolo nutné. OK, sem tam nejaká pekná vraždička, brutalitka, rozmlátenie lebky kladivom, o stenu, pekné. Ale je toho málo, a vlastne to ani nepripomína horor, aký si od toho predstavujem. Takže pre mňa osobne nuda. No a potom príde parádny, odzbrojujúci záver. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nooo... každopádně jsem dostal něco jinýho, než jsem původně čekal. Manželský spory a hádky bych úplně vyhodil, na filmy podobnýho rázu koukám z jiných důvodů. Režisérovi Wheatleymu se však nemůže popřít smysl pro dramatičnost, jelikož i v těch nejklišoidních scénách (psychická příprava před akcí) dokáže díky hudbě navodit nebývale ostrou atmosféru. Spíš než za čistokrevný horor se dá považovat Kill List za nevypočitatelný thriller, který od zadání onoho "seznamu" nabírá na neutuchajícím tempu. Přesto se nemůžu ubránit lehce rozpačitému dojmu, chutí má totiž tenhle film víc než dost. To však nic nemění na tom, že tenhle kousek stojí za vidění. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Žánrovej mix o kterym bych řekl, že nemůže fungovat ani po 5 pivech (ale přitom fungoval už tak po 2, haha), ale je to tam. Je to tam všechno - švédská bohyně (že neukázala prsa je ale osudová sprostota tohodle filmu), kladívko lítá tak že se Oldboy může jít vysrat a legrace to byla taky k pokukání. A konec ten zas tak k pokukání není. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Až poslední dvacetiminutovka stála za něco. Když se dva hlavní herci dostali k rituálu, tak se Kill List trochu rozjel. Hudba k těm scénám v chodbách byla skvělá a naháněla mi strach. Jak se často u hororů téhož typu stává, rozjezd přijde pozdě. Hodnocení samozřejmě o něco pomůže už díky závěru, který se povedl... 5/10 = 50% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Britská soft variace na SRBSKI FILM s nádechy EYES WIDE SHUT - akorát s tím rozdílem, že se tu šprechtí neskutečně odporným anglickým přízvukem, nešuká se, naopak se tu demolujou lebky kladivem a okultní skupina neholduje skupinovému sexu, ale připomíná spíš kukluxklan. Hlavní postava, klon Waynea Růůůnýýýho, Jay, je ex-voják a taky pěkně vypatlanej cholerickej magor, jenž trpí posttraumatickým stresem z Iráku. Jeho stará, celkem fešná Švédka (nechápu, jak by mohla taková ženská žít s takovym dementem?!) je taky bývalá vojanda, což vidim jako jediný důvod jejich společného soužití. Společně tvoří krásně odpudivý věčně se hádající pár. Pak je tu ještě Jayův parťák, který je mezi touhle skvadrou tím nejnormálnějším, a ještě nesmíme zapomenout na čarodějku z Blairbitch, která je jasná od okamžiku, kdy začne kreslit okultní symboly. Dále tu máme nějaké nájemné vraždy, při kterých Jayovi totálně jebne... a pak závěr s "neskutečně překvapivou" pointou, která taktéž připomíná Srbski film. Body dolů za otravnou nudu, neoriginalitu a toho slizkýho anglickýho ovara. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama