Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U tohohle dokumentu jasně převažuje forma nad obsahem. Nevím, co na to bylo pravdy, ale bylo to podáno tak bravůrně, že jsem tomu až pomalu věřil. Jen nechápu jednu věc. Emzáci se supermegaüberhypercool technologií posílaj zprávy jako obrazce v polích... Wut? Stejnak už ale odpověď vím a tou je 42. Přeberte si to jak chcete! 4* ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Z čistě estetického hlediska se jedná o působivou záležitost - kruhy o nichž je zde řeč jsou opravdu krásné a já nehodlám na tomto místě polemizovat o způsobu jejich vzniku. Jiná věc je ovšem pavědecký balast, který je na ně v tomto dokumentu nabalen, násilné a někdy očividně nesmyslné hledání souvislostí mezi evidentně nesouvisejícími jevy (tsunami, hurikán Katrina, Mayové, mimozemšťani, Ježíš Kristus - chybí snad už jen Franz Kafka a nějaká kravka) a zejména neuvěřitelné pseudointelektuální bláboly jakýchsi vousatých dědků, jejichž vývody tedy opravdu stojí za to! (Jeden citát za všechny: "Utvoř kvadraturu kruhu!") Jestliže se do konce roku 2012 avizovaná proroctví opravdu alespoň částečně naplní a naše civilizace to ve zdraví přežije, na tomto místě si posypu hlavu popelem a před těmi "reaserchery" z dokumentu se hluboce ukloním. Zatím si ale myslím že mne z toho bolet hrb nebude :-) .http://circlemakers.org/ ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Po takovémto typu pořadu mám vždycky pocit, že bych neměl odkládat přihlášku do Grygarova Klubu skeptiků. Mám na to jen rok:) A vzpomenu si na Futurologický kongres (1957) Stanislava Lema, kde se taky takovéhle veci řeší: "Nad podiem visela ozdobená tabule s pořadem jednání. První bod se týkal celosvětové urbanistické katastrofy, druhý ideologické, třetí atmosferické, čtvrtý energetické, pátý potravinové, pak měla být přestávka. Katastrofa technická, militaristická a politická byly odloženy na druhý den jednání společne s volnými navrhy." ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nemám rád ufo a všechny ty honby za senzacemi. Tento dokument se ale rozumně opírá o matematické předpovědi Mayů, jejich kalendář, propočítání cyklů planet a vesmíru. Je tu dosti jasné matematické vysvětlení kruhů v obilích, které představují komunikaci s jinou civilizací. Pokud opomenu kontakt s jinou formou života, tak největším nebezpečím budou erupce Slunce ke konci roku 2012, které ovlivní všechny elektřinou poháněné přístroje, počasí a dost možná sežehnou i obyvatelstvo na polokouli, která bude nastavená směrem ke Slunci. Už v dětství jsem tušil, že zažiju něco převratného, tohle jsem ale nechtěl. Doufám, že já budu na odvrácené straně od Slunce. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Jako, nebylo to špatné, ale důkazy vesměs žádné. Amatérské záběry na pole, které je monitorováno celou noc (nic ve zlém) a stejně na záběrech není nic poznat... Kruhy a jiné obrazce v obilí jsou úchvatné a z výšky viděné vypadají geometricky úchvatně. Vau, Mayská proroctví působí silně, ale není na čem stavět. Chybí pevná půda,na které stavět základy pro další domněnky. Hezké, ale kvalit A.C. Clarkea jsme se nepřiblížili ani na 100m, že?:-D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama