Reklama

Reklama

2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí

(TV film)
  • Itálie Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection
Itálie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Kdysi dávno žili lidé, kteří oplývali značným věděním. Civilizace, jejíž poselství nám byla předána z hlubin času. Národ, jehož proroctví se začínají obdivuhodně naplňovat.Mayové. Nebetyčné znalosti této starobylé civilizace, jejíž paměť už dávno pohltil čas, halí závoj tajemna. Mayský kalendář je známý desítkám badatelů. Mnozí z nich jsou přesvědčeni, že ukrývá poselství, které se dosud nepodařilo plně rozluštit. Mayové byli přesvědčeni, že čas je cyklický a že každých pět tisíc sto dvacet pět let končí jeden věk a současně začíná nový. Podle několika předpovědí podobná událost opět nastane dvacátého prvního prosince roku dva tisíce dvanáct. Někteří se domnívají, že toto významné datum přinese zásadní změny pro lidstvo i celou naši planetu. Co je na tom pravdy? Na jihu Anglie dochází už několik desetiletí k prapodivnému úkazu, který je fascinující a znepokojující zároveň. Je známý jako kruhy v obilí. V posledních letech se tento jev stal ještě záhadnějším - v polích se začaly objevovat impozantní mayské obrazce. Je možné, že by spolu mayská proroctví a kruhy v obilí mohly nějakým způsobem souviset? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nevim, nedokážu moc posoudit, co je na tom vymyšlené a co je pravdou. Je fakt, že je podivné, že se obrazce zdokonalují jen za posledních pár dekád. To naznačuje spíš práci člověka. Ale to, že nejsme ve vesmíru sami, je 100%. To, že Mayové byli v mnohém jedinečná civilizace, (která věděla možná něco, co my zatím ne,) stejně tak jako např. Sumerové, to je nezpochybnitelné. Jejich odkazy jsou přinejmenším hodně zajímavé, jen je potřeba v tom logicky číst a ne hledat záhady. Ale to je na dlouho.. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Viditeľne účelovo nafilmované jednostranne. Ľudia si radi domýšľajú a predstavujú čo iní zase radi využívajú. Ten kto si myslí že takéto niečo nemohol vytvoriť predsa človek je rovnako naivné ako myslieť si že ľudstvo skončilo vývoj u jadrovej bomby, aj keď predstava že to urobili Mimozemšťania je určite lákavejšia a vzrušujúcejšia. No bohužiaľ pravda býva niekedy až veľmi jednoduchá... ()

Reklama

DeathTheKid odpad!

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem došel prozření, dávám svému já v minulosti tak velký kopanec do kaštánků, že mě v nynější době ještě lehounce šimrají. A upřímně, požádal bych i jiné lidi, aby mi dali pěstí, že jsem tomuto blábolu vůbec věřil, že jsem jím byl fascinován. Takže zde vyvstává otázka: Je opravdu možné postavit mrakodrapy vyšší než 500, které musí splňovat absurdní požadavky pro bezpečnost, nebo je nemožné postavit pyramidy, kde nahážete 100 kostek na sebe? Ostatně na kruhy z obilí se nezmůžeme taktéž, tak proč nenajmout kolegy z galaxie Andromeda nebo Dromedára. Zatímco oni si pochutnávají na obilí zdarma já se jdu udusit v elektrické troubě. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Dokument, kde zvani radoby vyzkumnici hovadiny o konci sveta. Musel jsem se smat, nechci videt tyhle lidi az 22.12 2012 se dal bude otacet Zeme kolem osy a Slunicko bude dal vychazet nad nasima hlavama. Uz bylo v dejinach tolik predpovedi o zaniku sveta a nani jedno se nevyplnilo, takze zustavam v klidu i po tomto dokumentu. Ale jako zabavny dokument to nebylo spatny :). ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranně založený dokument, kde se vyjadřují 3 výzkumníci. Není dán žádný prostor nějaké protistraně nebo jiným možným vysvětlením. O jiném přístupu se ani nemluví, vše co je prezentováno je prezentováno jako pravda. Přitom vyvstává mnoho dalších otázek na které by ale tito 3 výzkumníci těžko odpověděli. Napadají mě z fleku některé: Co se stalo před 50 000 lety, když cyklus je 25 000 let? Přeci archeologové na takovou otázku musí mumět odpovědět, zda se staly nějaké katastrofy. Nebo proč několikanásobně vyvinutější a inteligentnější civilizace s náma komunikuje takto dementně? 50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je údajná odpověď na zprávu z Areciba, nalezená poblíž radioteleskopu Chilbolton v Hampshire ve Velké Británii. Samotná zpráva byla odeslána v roce 1974 z radioteleskopu Arecibo (kde se mimochodem natáčela bondovka Zlaté oko,1995 ) na Puerto Rico. Dalším filmem, kde byla zpráva tentokrát „skutečně“ zodpovězena, je film Mutant z roku 1995. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama