Reklama

Reklama

Kamera na cestách: Vietnam

(TV film)
  • Francie Flavors
Francie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Vietnam je pro návštěvníky studnicí rozličných vjemů. Výrazné zvuky, vůně, obrazy i chutě jsou patrné téměř na každém kroku. Tato země, ležící na křižovatce dějin a civilizací, si zachovala dědictví kultur, které ji poznamenaly. Pulzující města jsou charakterizována lidmi v neustálém pohybu. Kola projíždějí sem a tam, hlasití prodavači dávají o sobě neustále vědět, a jsou tak v ostrém kontrastu s velebným tichem proslulých vietnamských pagod. Ukázkou všech paradoxů současného Vietnamu, kolísajícího mezi dávnou historií, koloniální minulostí, komunistickým režimem a cestou konzumní společnosti, je Ho Či Minovo Město, dříve Saigon. Změny, které Vietnamem zmítají, jsou nejvíce patrné právě zde. Město přitahuje obyvatele ze všech koutů země, kteří tam přicházejí v naději na lepší život. Motorky, mobilní telefony a minisukně nové generace se střetávají s pagodami i s přežitým politickým smýšlením a prastarou náboženskou vírou. Ho Či Minovo Město své bývalé jméno nezavrhlo, lidé mu ještě dnes stále říkají Saigon? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Paity 

všechny recenze uživatele

Ve Vietnamu jsem byl a jde o velmi zajímavou zemi. Velmi rozdílný je také sever od jihu. Myslím, že tvůrci mohli vybrat lépe a lepší lokality. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Francouzi se vracejí na místo činu a systematickým průjezdem z jihu na sever mi důrazně připomínají můj další cestovatelský sen. 80%. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama