Reklama

Reklama

The Talisman

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Kanada, 2008, 7 min

Režie:

Mathieu Ratthe

Předloha:

Peter Straub (kniha)

Hrají:

Cameron Bright

Recenze (11)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Práve dnes som dočítal knihu "Talisman". Je to spoločné dielo dvoch známych amerických spisovateľov - Petra Strauba a môjho obľúbenca Stephena Kinga. Musím však priznať smutný fakt, že tento fantasy román považujem za to najslabšie pod čím je podpísaný Stephen King. Prečítal som už päťdesiatpäť jeho kníh, niektoré aj viacero krát, ale s niečím tak slabým a neuceleným som sa u neho ešte nestretol. Nahováram si, že to zrejme tak pokafral Straub. Avšak toto krátke filmové dielo, ktoré má na svedomí režisér a producent Mathieu Ratthe, je hodne podarená záležitosť. Je to napínavé a úderné. Je to skvelá upútavka, alebo ak chcete reklama či trailer, na literárnu predlohu. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené, napětí vytváří hudba, bubáky symbolizuje havran (krkavec to není). Knižní předloha (jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů) je naprostá tragédie (jak píše MM_Ramone - zřejmě to podělal Straub). Knihu rozhodně nedoporučuji, při tom množství, co (kvalitního) King napsal, jde o ztrátu času. Těžko říci, jak by vypadal film (většina snímků - až na pár výjimek - podle Kinga jsou slátaniny), tenhle kraťas však moc nenapoví... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kingův Talisman je jedna z mála knih, kterou jsem zatím nečetl, přestože jí mám doma. Proto ani nebudu srovnávat tento snímek s předlohou. Za těch pár minutek se to nedá moc dobře ohodnotit. Nicméně zvláště konec má ten správný náboj, bohužel v tom nejlepším přišel konec. Jo souhlasím, kdyby to bylo delší (nebo celovečerní film), tak by to byla jiná. Takhle dám jenom průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to niekedy chceli sfilmovať ( tuším, že pod producentským vedením Stevena Spielberga ), ale podľa tohto hrubého náčrtu si skôr myslím, že je zatiaľ dobre, ak sa to nepohlo ďalej. Vidím v tom totiž katastrofu ala TEMNÁ VEŽA 2017. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám za velmi slušné budování atmosféry a napětí. Ty ostatní tři strhávám za to, že neznám absolutně kontext, takže mi děj nedával smysl, závěr byl možná až moc rychle odbytý a zkrátka trošičku debilní. Kdyby mi někdo chtěl vyzradit, o co šlo v knize, mile to uvítám. :) ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Koukám koukám,Mathieu Ratthe má v oblibě krkavce. Přes svojí délku naprosto profesionálně vytvořený snímek. Jediné co mě celkem zarazilo, byla délka titulků. Film má necelé 4 minuty, následují titulky a ty mají dokonce přes 4 minuty. Takže 4 hvězdy. ()

Fritaaa odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který je naprosto posedlý tím, aby své matce řekl, že je doma. Vleze k ní do ložnice, do sprchy.. však víte, takový to typický "jsem doma". Já nevím, ale nešílel bych, kdybych doma máti nenašel. ()

Reklama

Reklama