Reklama

Reklama

Jezdci z apokalypsy Albrechta Dürrera

  • angličtina Albrecht Dürrer’s The Four Horsemen of the Apocalypse (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1976, 4 min

Režie:

Josef Kábrt

Hudba:

Luboš Fišer

Recenze (6)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Malá, vcelku slušně zvládnutá protiválečná agitka, která má ovšem jednu dost zásadní nevýhodu, nemá totiž žádný příběh a vše co se tu děje je vlastně ve stylu silnějšího psa, co obskakuje vše okolo, v téhle podobě tu větší hlaveň ničí kalibr menší´, nic víc, což je hrozně málo a je to velká škoda, neboť kresba je vážně skvostná a hodila by se k něčemu, co má alespoň základ příběhu. Docela zajímavá je tu hudba, působí neskutečně... epicky (tím ovšem nemyslím ten hrozně nevhodný výraz pro trailerovou hudbu s chóry), tak nějak velice a k celu se skoro nehodící, spíš bych si to dovedl představit u nějakého neskutečně přepáleného béčka o tom, kterak osamocený sirotek ve velkého válečníka vyrostl a vše zlo obouručním mečem vykosil a vše blonďaté silou medvědí zprznil. Mazal tov. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný hudební expert, ale z mého laického pohledu byla tahle "filmová" hudba naprosto šílená. Být tato miniaturka jednou tak dlouhá, dost by mě ovlivnila (negativně) v hodnocení. Ale pojďme se přestat bavit o hudbě, nebo animaci (která je skoro 40 let stará). A bavme se o myšlence, která bude asi to nejdůležitější. Abych pravdu řekl, filmeček komentuji aniž bych ho ohodnotil, protože si stále hodnocením nejsem jist. V době výroby této miniaturky svět ovládala studená válka, takže ústřední motiv válečného "potravinového řetězce" není až tak neobvyklý. Celková pointa je jen logickým vyústěním tohoto dílka. Budu hodnotit 3* 67%, možná je to málo, ale podle mého krátkometrážní filmy musí okouzlit myšlenkou (provedením a hudbou). Tady jsem bohužel, díky aktuálnosti okouzlen nebyl. Vše již bylo řečeno... Ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=jO1lWFuW5Ss ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

mírně tendenční animák s protiválečným poselstvím, který je však aktuální i dnes - takže by se letopočet mohl klidně změnit na 20?? Jednoduše - kdo chce kam, pomožme mu tam a klidně mu při tom monumentálně zahrajme... [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejpůsobivější je Fišerova hudba. Zde má blízko k Morriconemu, a přesto zůstává svébytnou. Tísnivá, monumentální, gradující v chorálech (Carmina Burana zůstává věčnou inspirátorkou). Snímek jistě dobový, čas mu však na naléhavosti neubral. Připoňme si heslo socialistického tábora: ,,Mír uhájíme i za cenu rozpoutání třetí světové války!" ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý animák s protiválečným poselstvím z doby studené války. Tentokrát pochází z našich končin. Styl malby je hodně zajímavý a skutečně Dürera připomíná. Je to slušné, ale co do síly musím říci, že některé z nedávno hodnocených věcí jsou lepší. Nejvíc asi Konflikt a Poligon. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama