Reklama

Reklama

O kolečko víc

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Životopisný
Československo, 1979, 9 min

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

žil byl Julese Verne (schválně, teď desetkrát za sebou co nejrychleji) . A o něm je více méně tenhle film, ačkoliv s realitou má asi tolik podobného, jako vesmírná vydra s chapadly se starožitnou sedací soupravou po něčí babičce. Jsou tu jen sledy scén na některých místech (která budou nejspíš mít nějakou spojitost s Verneho životem), u kterých se objevují určité odkazy na knihy, tu nautilus, tu vzducholoď... Zajímavě působí snad jen kresba, která se snaží být co nejvíc věrná ideální představě ilustrace Verneovek. Video dostupné tu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Animovaný kraťas s jediným - toporným - nápadem, že lidé s fantazií a sny mají o kolečko víc. Což tady doslova a do písmene zobrazí animace. A že takoví lidé vyčnívají z davu. Potom už animáč představí jen pár názvů měst spojených s Vernem a pár lidí, se kterými se setkal. Ti mají taky kolečko. - Děj žádný, vtip žádný. Nesrovnatelně lepší poklonu složil Vernovi svými filmy Karel Zeman. Tady toto je zbytečnost. /3. 9. 14./ ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Výtvarně se mi to nesmírně líbí, miluju kluka z plakátu! Bohužel dějově je to jen sled jakýchsi událostí, občas je napsané datum, ale je to až příliš symbolické než aby bylo možno určit historické kontexty. To je velká škoda. Připomenout si Vernea touto cestou by mohlo být dost zábavné, ale námět Ondřeje Neffa dostal na frak. ()

Reklama

Reklama