Reklama

Reklama

Vracejí se... znovu

  • USA Sometimes They Come Back... Again
Trailer

Ve strašidelném pokračování filmu podle Stephena Kinga Někdy se vracejí se Jon Porter vrací po náhlé a podivné smrti své matky do rodného města. Doufá, že odjede okamžitě po pohřbu, ale je příliš pozdě. Zlé síly, které měly před třiceti lety na svědomí brutální vraždu jeho sestry, jsou zpět. Jon ví, že noční můra nemůže pokračovat. Musí se svému strachu postavit a vyhnat démony, kteří znovu povstali, aby ovládli tělo i duši jeho krásné dospívající dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na motivy povídky Stephena Kinga vznikly hnedle tři filmy. Tento je druhým v pořadí a ještě tak nějak ujde. Navíc v něm hraje mladičká Hilary Swank. I když vznikl v půlce 90. let, připomíná tenhle film TV produkci let osmdesátých, což vůbec není na škodu věci. Protože první film se držel předlohy povídky - do svého rodného města se vrací učitel, kterého brzy začnou pronásledovat příznaky jeho minulosti a dětství, kdy byl svědkem vraždy svého bratra - druhý příběh trochu obměnil. Ano, do rodného města se vrací psycholog se svou brzy osmnáctiletou dcerou (Hilary Swank v upnutých tričkách a minisukních, jednou decentně ve snu souložící). Dcera si zde najde dvě kamarádky, z nichž jedna má parapsychologické schopnosti a druhá by ráda přestala být pannou s nějakým hezounem. A protože psycholog byl v dětství svědkem vraždy své sestry, začnou se mu zjevovat duchové vrahů, kteří se vracejí pomstít. Propojenost s prvním dílem je zde pouze ve druhé úvodní sekvenci filmu u psychologa v ordinaci, jinak pak tedy volně na motivy povídky. Snímek má onu zasněnou atmosféru zapadlých amerických městeček, o jakých Stephen King tak rád píše, protože však je film jeho povídkou jen inspirován, a protože děj neplyne nijak překotně, zamrzí těch několik důležitých nelogičností, jež se zde objeví. Např. vůbec není rozvinut motiv kamarádky s parapsychologickými schopnostmi - dokáže poznat budoucnost, ale když se proti ní posadí jeden z ďáblů, ani to nepozná. Je zde vlastně jen proto, aby umřela atraktivní karetní smrtí, protože ráda vykládá karty. Celkově ale jde o příjemný televizní horor, který je z ranku všech těch kryptoidních a krajně-mezních seriálů a jako takový je nutné jej brát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl vracející trilogie mě bavil nejvíc. Ukrutné béčko s levnými triky typicky devadesátková záležitost, ale z ústředního pekelníka jsem uchcával to byl neskutečnej hajzl. Některými černohumornými zabijáckými scénami jsem se doslova prosmál. Děsivý horor ne, ale těžká nálož dekadentní zábavy rozhodně ano! 90% ()

Reklama

70s80s90s 

všechny recenze uživatele

Po thrillerovej jednotke sa dvojka nesie v duchu klasickych horrorovych 90s. Opat sa jedna o becko, tentokrat s dobrymi maskami a efektami. Gore sceny vyzerali super. Miestami zla kamera mi skor pripominala niektore serialy tej doby. Herci neboli zli, ale chlapci z jednotky boli presvedcivejsi grazli. Urcite sa ale oplati pozriet. Pre tych, ktori maju radi poctive masky 80. a 90. rokov to bude zabavne pozeranie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než první film. Jon si dlouho odmítá připustit, že zlo se vrátilo a navíc si dělá zálusk na jeho dceru Michelle, páč zrovna slaví osmnáctiny. A osmnáctka je pro dokončení pekelného obřadu, který Jon před třiceti lety přerušil, přímo nutná. Není tu sice šokující gore, ale některé vraždy jsou zábavné - vede trávníkář a holka s taroty... Pěkné jsou i masky a některé efekty - erotická scéna s démonem nebo zrození jednoho ze tří zmetků. A krve je tu nakonec dost. Z povídky si tvůrci tentokrát vzali především démonický motiv, což je fajn. Tony (A. Arquette) je ďábelský a postaral se i o humorné vložky (chvílemi jsem si tak nějak vzpomněl na Freddyho). Sympatické béčko co navzdory stopáži rychle uteče. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobré pokračování, ono já jsem nic nečekal, už jednička byla průměr. Tady je ale krásně slizkej a hnusnej Arquette kterej hrál poměrně dobře a zlo vystihl dobře. To samý starej dobrej Gross i Swank. Nikdo mi tu nijak nevadil. Lacinost některých efektů či gore efektů byla na škodu, třeba smrt kartama byla fakt srandovní. Nicméně film nijak extra nenudí a člověk se jen baví. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sometimes They Come Back" Stephena Kinga z roku 1974. (Terva)
  • V okamžku, kdy Jon Porter (Michael Gross) vchází do tunelu, kde se odehrává démonický rituál, je v levém dolním rohu viděl stín kamery. (jujec)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (fisus)

Reklama

Reklama