Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chytrá dánská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, kterému se hroutí nejen živnost, ale i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires a jako úspěšná manažerka fotbalového klubu žije luxusní život po boku o mnoho let mladší argentinské fotbalové hvězdy. Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát. Se svým šestnáctiletým pubertálním synem nasedne do letadla a rozhodne se pod záminkou vyřízení rozvodových papírů získat Annu zpět. Zdánlivě poklidný výlet se promění ve strhující jízdu, ve které nechybí víno, fotbal a tango. Podaří se Christianovi pokořit argentinského hřebce? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn komedie, kde jsem se smála i faktu, že pod pojmem nahoře, že se jedná o Dánský film, je to celé z Argentinského Buenos Aires. Tudíž je to prosáklé jejich temperamentem a muzikou, která má u mě vždy zelenou a s hlavními protagonisty, kteří jsou skutečně z Dánska, ale zapadli tam mezi tu jižanskou krev zcela přirozeně. Před tím jsem nečetla ani obsah, ani komentíky, tak konečně i vím, co je SuperClásico. Klasická, milá, exotická pohodovka. Jo a ti tančící švábi neměli chybu :-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dansky rukopis je citelny i v Buenos Aires a ocividne nepobavil v kine jen me, ale i zbylou hrstku divaku. V tomto stoleti mi je dansky (svedsky, norsky) humor nejblizsi, alespon ten filmovy. Resi manzelskou krizi, synovo dospivani, lasku k vinu, fotbalove silenstvi a to vse s nadhledem, lehkosti a vtipem. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Anno, rád bych s tebou mluvil.“ - „Za hodinu ale začíná zápas.“ - „Jakej zápas?“ - „Přece Superclásico! Už za hodinu.“ - „A je to utkání důležitý?“ Aneb když váš nezájem o manželčin milovaný fotbal vede až k rozvodu…Když přiletíte do Argentiny a vaším prvním setkáním je střet s rozčilenými fotbalovými fanoušky následované až příliš intimním setkáním s manželčiným milencem, nedá se to hodnotit jako slibný začátek. Jenže Christiana čeká ještě tvrdší střet s realitou. Pro něj hořký, pro diváka úsměvný, přece jen jde o oddechovou komedii s jednoduchým humorem, který tu a tam lehce pobaví, ale po většinu času nijak zvlášť neoslní. Zároveň snímek sází na velkou nadsázku, neb postavy se chovají dost iracionálně, a některé jejich zkraty spolu s motivacemi nedávají moc velký smysl (ani mixování dánštiny a španělštiny se příliš neřeší). I přes vzhledem k vývoji trochu nečekaný závěr jde o čistě průměrnou věc. „Christianovi začalo docházet, že ho okradli. Ale byli slušní a milí. Takže si to uvědomil, až když se vracel domů, a neměl na sobě vůbec nic.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva příznaky, proč se podívat na film SuperClásico. Jedná se o dánský film a zároveň se v něm lehce protočí fotbalové prostředí. Není to úplně Clásico, ale nechá se na to příjemně koukat. Herci jsou neuvěřitelně v pohodě, což je obrovský plus. Tři hvězdy hlavně pro to, že celý ten film je v rámci klasické komedie. Jak přes kopírák. U některých momentů jsem si ale řekl, že tenhle film za to stál a tak tahle komedie svůj účel určitě splnila. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

SuperClásico mi přišlo jako dost dynamicky temperamentní dílo, které v mnoha scénách hodně kontrastovalo. Láska X osamocenost, naděje X bezmoc, atd. Těch kontra tam bylo dost a bylo vidět, že se nejedná o nějaký americký film, ale něco charakterově jiného. Děj byl také všeříkající, nejdříve jsme tušili, že si jede Christian do Buenos Aires zpět pro svou manželku, nakonec se z toho vyklubal takový neutrální konec. Tomuto filmu dávám 60% - průměrné tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Christian (Anders W. Berthelsen) raz za čas navštívil vináreň. Pri prvej návšteve všetci miestni venovali pozornosť futbalovému zápasu, v ktorom hral klub Atlético Boca Juniors a jeho hlavný rival River Plate. Toto mestské derby je známe taktiež ako "Superclásico". (RatBoj)
  • Film byl navržen na Oscara americké Akademie filmových umění a věd v kategorii nejlepší cizojazyčný film, avšak do konečné nominace se nedostal. (Dr Lizal)
  • Film se natáčel převážně v Argentině v Buenos Aires. (M.B)

Reklama

Reklama