Reklama

Reklama

Jak bude?

  • USA Future Weather
všechny plakáty
Trailer

Třináctiletá samotářka Laudree vášnivě miluje přírodu a je přímo posedlá ekologickými katastrofami. Její babička Greta je zdravotní sestra nasáklá alkoholem a zklamáním. Laudree žije pouze s matkou. Když ji matka opustí, rozhodne se vzít osud do vlastních rukou. Pro Laudree i Gretu je to skok do neznáma, musí se naučit vzájemné důvěře. Díky vtipným a přesně vykresleným hrdinkám, stejně jako díky skvělým hereckým výkonům v podání Amy Madiganové, Lili Taylorové nebo vycházející hvězdy Perly Haney-Jardienové, je film Future Weather povedenou cestou k nalezení odvahy přežít nečekanou změnu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Aleister 

všechny recenze uživatele

Future Weather je silný debut, který má daleko k sentimentálnímu indie dramatu o emočně rozkolísané náctileté hrdince. Jerry Deller sleduje očima třináctileté hrdinky jednoduchý příběh, do kterého skryla množství dílčích motivů, jenž dohromady dávají komplexní výpověď o citové problematice života tří generací žen, vyrůstajících v rozbitých rodinách bez otců. Upřímnost jejího scénáře a vnímavost režijního vedení podporuje vynikající civilní herectví. Deller sice ukazuje citově rozervané postavy, ale jejich svět zobrazuje - hlavně díky poetické a výrazné kameře Zaka Mulligana – v krásném a idylickém prostředí, a ponechává mu tak punc nevinnosti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne úplně jednoduchý život měla ta holka. Ale poprala se s ním s dětskostí vlastní a to se musí nechat. Moc hezký příjemný a nezávislý film z dnešní Ameriky, který se přesně zařazuje do té typické americké vlny někdy dost tvrdých dramat. No a Perla Haney-Jardine zahrála naprosto parádně. Docela rád bych ji do budoucna uvítal i v dalších filmech. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Tak to se mi ještě nestalo: po opakovaném shlédnutí jsem navýšil hodnocení ze 2 na 4, a bez násilí - bůhví co jsem u toho poprvé dělal. Poučení: na psychologický film musíte mít náladu. Výborně napsaná i zahraná postava zaťaté puberťačky, která se učí chápat lidi kolem sebe. Btw čtrnáctiletá Perla Haney-Jardine je stejně roztomilá jako její B.B. v Kill Bill 2 (dcera Billa a Beatrix). ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je najúspešnejší ako charakterová štúdia tvrdohlavého dievčaťa, ktorého inteligencia ďaleko prevyšuje jej bezprostredné vyhliadky. Je to nakoniec zábavný film aj napriek svojim chybám, aspoň čiastočne preto, že predstavuje seriózny, úprimný pokus vcítiť sa do bojujúcich amerických žien z robotníckej triedy. 6/10 ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Tak konečně! Léta jsem si sušil tenhle nenápadný filmeček ve svém filmovém seznamu, až jsem zapomněl, proč jsem si ho tam vlastně v první řadě přidal. Teprve teď na něj došla řada a zcela bez očekávání jsem si ho opatřil; ještěže! Film je opravdu nezávislý a přitom vlastně velice pečlivý. Nechce moralizovat, nechce tahat emoce. Pouze vypráví. A to zcela přirozeně. Asi jako člověka, kterého máte upřímně rádi a on vám líčí svoje životní trable. Mlčíte a posloucháte, a přitom je to více, než kdyby jste ho utěšovali - plně ho totiž chápete. Když totiž vypráví Perlina postava, je to skutečné a vy jí prostě fandit musíte. V jednoduchosti je síla. Nevím jak často to platí. Tento malý velký filmeček je všakv pro mě toho dokonalým příkladem. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama