Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle found footage trpí na nezajímavé postavy, takže úvodní seznamovací půlhodinka je pěkně nezáživná. Jakmile se ale vleze do tunelů, je to překvapivě velmi dobře budované a strach se nevytrácí ani při face 2 face střetnutí. Jinak je to klasický found footage s tím dobrým a i tím špatným, co tenhle žánr přináší. V rámci žánru to není nic nového, ale řemeslo je to, nejen s ohledem na nízký crowdfundingem financovaný budget, velmi dobré. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další z řady "home video" hororů, k nimž jsem celkem vždy skeptický. Našly se i výjimky, jako kultovní BLAIR WITCH nebo hodně slušné PARANORMAL ACTIVITY aj. Jenom škoda, že se z natáčení podobných snímků (které byly z počátku zajímavé pro svojí neotřelost a originalitu) stala soutěž, kdo udělá lepší a zajímavější. Místo, aby to spělo k lepšímu to zákonitě spěje do pěkných sra..k. Podobně dopadlo PARANORMAL ACTIVITY 2, které je oproti jedničce hodně nízko nebo REC 2, které mě taky nechytlo. U THE TUNNEL jsem pochyboval taky, a to hned z počátku. Nezajímavý rozjezd, nepříliš věrohodné projevy herců aj. Nečekal jsem nic extra a po 15 minutách s otázkou "o čem že to je?" (jelikož jsem se neuměl přinutit sledovat obrazovku na 100%), jsem se zařekl, že to dokoukám, i kdyby to měl být odpad! A bohudík se vyplatilo. Střed filmu je pecková klaustrofobní a depresivní záležitost. Cestu čtyř žurnalistů, která se z nevinného a trošku ambiciózního “výletu“ tmavými tunely stává noční můrou, natočil Carlo Ledesma na jedničku. Často jsem se přistihnul, jak žmoulám okraj deky a tajím dech, co se za dalším rohem mihne v obraze. Zatuchlé prostředí starých podzemních chodeb na vás doslova "puší" z obrazovky. Oprýskané chodby a staré místnosti, v kterých přespávali bezdomovci, to všechno na vás natáhne depresivní pařáty. Jen škoda, že je použit systém prolínání dění s výpověďmi, takže dopředu víte, jak to zhruba skončí. Co je ve filmu doslova uklidňující je ta blízkost normálnímu životu tam nahoře, když se objeví mezírka, okénko, kde lze zahlédnout běžný ruch na silnici aj., doslova se vám uleví, stejně jako postavám ve filmu.....než začne opět peklo. Tohle všechno je hodně dobrá další verze "home video" hororu. Nebýt toho nudného úvodu, dal bych čtyři hvězdy! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum vidím vo chvíľkových zábleskoch dobrej "podzemnej" atmosféry, ktorá patrí k mojim obľúbeným. Zábery kamery na dlhočizné a tmavé chodby skrývali v tomto smere slušné možnosti a dokázali navodiť aký-taký stav hororového očakávania. To by však z pozitív bolo všetko. Ďalej len stručne. Nesympatická herecká zostava, zlý strih, zlá kamera (hlavne v dôležitých momentoch), chaotické pobehovanie v tme a bubák len ako nejaké mihnutie prípadne ako rozmazaná svetlejšia machuľa na tmavom pozadí. Stále neviem čo to bolo, či nejaký prerastený potkan, mutant alebo opitý bezdomovec. Mohlo to byť všeličo. Aj vďaka tomu miesto strachu prišlo akurát len tak znechutenie. Škoda, film mal potenciál stať sa atmosferickou lahôdkou, takto to nestačí ani len na ten priemer. 45/100 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Úvod je opravdu tragickej a měl jsem co dělat, abych Tunnel nevypnul. Poté se naštěstí začne pracovat s nahrávkami a nastupuje standardní strašení vycházející z toho, že někdo stojí ve tmě těsně za vámi, ale vy to zjistíte až po pár minutách, když si prohlédnete nahrávku z kamery vašeho kamaráda. Však už jsme to viděli mnohokrát. Bubu scény se tvůrcům docela povedly, ale oni to preventivně zabili faktem, že od začátku víme kdo přežije. Což je v horroru poměrně odvážná strategie. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Lekačkám a honičkám v odporných klaustrofobických katakombách se určitě efekt upřít nedá. Forma je ale až křečovitě dokumentární. Problémem přitom není rozklepaná kamera, ani rozmazané záběry z bezpečnostních kamer, ale prokládaní jejich toulek malebným podzemím rozhovory na kameru (!). Každá pracně vydřená gradace napětí je tak vyjma konce pokaždé zchlazena nudným tlacháním. O australské Blairwitch si tahle parta protinožců může nechat dál zdát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama