Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokumentární horor, tentokrát z Austrálie. Vlastně se ani nejedná o found footage film, protože některé postavy děsivé události v tunelech přežily, kameru donesly na denní světlo a celým filmem diváka provází. Což, nebudeme si nic nelhávat, není úplně nejchytřejší řešení. Sice to snímku přidává na autenticitě, ale jaksi opadá strach o to, kdo přežije. V klíčových momentech je kamera rozklepaná ještě víc než je v podobných filmech obvyklé, obraz rozmazaný a účelově nekvalitní. Jako nevím, já měl dokumentární horory spíše rád, ale už jich začíná být fakt až příliš a zrovna tenhle mě šíleně otravoval. Hodnotím tedy tak jak hodnotím, ale musím přiznat, že "objektivně" není The Tunnel zas až tak hrozný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁSLEDUJÍCÍ FILM POPISUJE UDÁLOSTI, KTERÉ SE STALI V ŘÍJNU 2007..... /// Jestli vás nezajímá, jak Australská vláda bude řešit nedostatek vody, třeba budete zvědaví, jaký tam točí dokumentární horory. Aby bylo jasno - ruce se jim třesou jako jinejm, děj osvěžují (?) záběry z průmyslových kamer a melou kolem toho strašný hadry. Tam dole je to překvapivě celý černý (v tunelu) a jelikož se tam ztrácej houmlesáci, čeká to i filmaře. JE TO NAŠE PRÁCE, NAFILMOVAT TO, KLÁST OTÁZKY. A tak chodí, běhaj, jsou zadejchaní, vyděšení a mají svoji příšeru. Pro mě je to ale jen parta pobíhajících lidí, která chce bejt za každou cenu ,,in“. Když Australani v tunelu, tak Hill 60. Když mystifikace, tak Čtvrtý druh. Když dokument, tak normální. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bezdomovec a začali se mi ztrácet spolubydlící. 2.) Doktor mi doporučil (třesoucím hlasem) sledovat třesoucí věci. 3.) Filmaři, kteří riskují život a točí i s prasklou čočkou musí bejt hustý! /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem doslova vyšla vstříc. (Hlavně horor, co překlenul 60%? Wow!) Čas kolem půlnoci, sluchátka, tma, samota, ideální podmínky. Ale bohužel je nutno nejdřív se prokousat asi dvacetiminutovou vatou s "pravými" výpovědmi nesympatickejch postav, než děj sklouzne do podzemí a dostaví se obstojná stísněnost - špinavý rozlehlý tunely jsou geniální lokace. A abych jen nehaněla, jsou tu zvládnutý momenty co pěkně postraší, bohužel je jich ve filmu málo. Samozřejmě, že styl pravdivýho dokumentu se už zcela vyčerpal, samozřejmě že působí směšně, trapně, na facku, že si divák furt jen říká, jak se na to měli tentokrát už vážně vykašlat a natočit pořádnej normální horor (a v takovejch lokacích by to teprve stálo za to!). To potom irituje každá blbá scénka typu "běžím jako o život, zdrhám před strašlivým mutantem, ale nezapomenu si v běhu sebrat ze země kamerku, hodit si jí na rameno a vesele natáčet svůj běh smrti". Nebo například další oblíbené scény - vypjatý moment je lépe vždy natočit roztřeseně, na polorozbitou kameru, střídavě pod vodou a dobré je zabírat nedůležitý úhel, ve kterým není nic vidět. Nehledě na prazvláštní zlepšovák - komentář přeživších během filmu - kterej samotnej o sobě je mi celkem šumák, ale ty dva o tom tlachali, jako by to byl jen dobrodružnej výlet na safari. Věřím, že i tenhle typ filmu se dá natočit dobře, ale Tunnel mezi ně bohužel nepatří. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Lekačkám a honičkám v odporných klaustrofobických katakombách se určitě efekt upřít nedá. Forma je ale až křečovitě dokumentární. Problémem přitom není rozklepaná kamera, ani rozmazané záběry z bezpečnostních kamer, ale prokládaní jejich toulek malebným podzemím rozhovory na kameru (!). Každá pracně vydřená gradace napětí je tak vyjma konce pokaždé zchlazena nudným tlacháním. O australské Blairwitch si tahle parta protinožců může nechat dál zdát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama