Reklama

Reklama

Pitva 1: Odhalení zločinu

(TV film)
  • USA Autopsy: Confessions of a Medical Examiner
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinující dokument z produkce HBO, který natočil Arthur Ginsberg, představuje jednoho z nejrenomovanějších soudních patologů dr. Michaela Badena, jenž pracuje pro newyorskou státní policii. Lékař, který provedl za dvaatřicet let své praxe více než 20 000 pitev, včetně pitvy Johna Belushiho, Billyho Martina, cara Nikolaje či Medgara Everse, nahlédl do tajemství smrti a přivedl před soud řadu vrahů, což mu vyneslo přezdívku „detektiv smrti“. Dr. Baden pro ilustraci hovoří o metodologii a technikách, jichž využívá při zkoumání případů nepřirozeného či podezřelého úmrtí známých i neznámých lidí. Mohou mrtví mluvit? Ano … ale jedině k tomu, kdo ví, jak jim naslouchat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostupná kópia nemá mimoriadnu kvalitu, no je dostatočne sledovateľná nato, aby diváka obohatila z pohľadu informácií. Myslím, že si bežný človek veľmi rýchlo uvedomí, aké je nesmierne dôležité, vykonať pitvu človeka, ktorého známky úmrtia, preukazujú cudzie zavinenie. Odpoveď na množstvo otázok, môže dať práve samotné telo ako dôkaz .. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

TV dokument z produkcie HBO sa v rodinnom duchu pri posedení u nedeľnej kriminálnej polievky snaží zmyslené vraždy na obrazovkách súkromných televízií nahradiť niečím skutočným, čo by malo aspoň nejakú výpovednú hodnotu vo vysielacom čase. Dokument je dobrým spôsobom ako toho dosiahnuť. Režisér Arthur Ginsberg sa rozhodol divákom priniesť osobný príbeh Michaela Badena – forenzného patológa, pod nožom ktorého skončilo za tie roky praxe už nespočetné množstvo prípadov. Pitvať sa tentokrát nebude na stole na tom určenom, ale v materiáloch písomných a to s krátkym komentárom doktora Badena rekonštruujúceho vo svojej mysli jednotlivé mordy. Sem tam aby dokument nepôsobil až tak neosobne pridáva produkcia aj dobový záber z miesta činu (prevažne mediálne TV zábery). Autopsy je ale hlavne jednoduchou rekonštrukciou, ktorá sa jednotlivým prípadom venuje iba niekoľko minút, tým pádom nedokáže plnohodnotne zmapovať dané kriminálne skutky celistvou formou. ### Autopsy files Part 1: The Joan Bent Story, The Shark Murder, The Marybeth Tinning Story, The Case of Probable Suicide, The Death of Billy Martin, The Donna Payant Story, The Latoya Thomas Story, The Medgar Evers Story. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Super krimi cyklus. Nejedná se o pitvání. Jde o rekonstrukce reálných mordů, k jejichž řešení přispěla hlavní měrou soudní patologie. Drsný, dobrý. Dá se doporučit! ()

Reklama

Reklama