Reklama

Reklama

R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů

  • USA R.I.P.D. (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní detektiv Nick Walker zahyne v přestřelce a dostane druhou šanci na onom světě v Útvaru rozhodně neživých agentů. Je to největší policejní složka tvořená dušemi nejlepších strážců zákona, kteří kdy chodili po světě. Na příkaz "shora" agenti vyhledávají a deportují ze Země bytosti, které sice vypadají jako lidé, ale ve skutečnosti jde o vysoce škodlivé tvory, jejichž pravá podoba je děsivá, povaha ďábelská a touha ovládnout svět silná. Jako zelenáč je Nick přidělen k ostřílenému šerifovi Royi Pulsipherovi, který ho začne seznamovat s chodem téhle originální policejní jednotky. Dozví se například, že pro pobyt na Zemi má každý mrtvý polda změněnou identitu, aby náhodou nenarazil na vlastní pozůstalé. Když tato nesourodá dvojice odhalí plán, který může zničit život na Zemi v podobě, v jaké ho známe, musí spojit své síly a porazit zuřivé duše, které se vzpírají spravedlnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (757)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nick Walker je elitný policajt. Pri drogovej razii sa spolu so svojim parťákom dostane ku zlatu. A práve kvôli nemu ho jeho kamarát zastrelí. Nick sa po smrti stane členom URNA - Útvaru Rozhodne Nemŕtvych Agentov. Úlohou tejto záhrobnej organizácie je hľadať mŕtvych ľudí, ktorým sa podarilo vyhnúť poslednému božiemu súdu a naďalej ostávajú na Zemi. Je to hodne uletený komiksovo akčný sci-fi film. Výborne som sa pri ňom pobavil. Super akcia, prvotriedne filmové triky, vtipné hlášky a výborní herci na čele s vynikajúcim Jeffom Bridgesom. **** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednorázová podívaná, která Muže v černém mixuje spíše s Hellboyem a místy i Van Helsingem než s tolik zmiňovanými Krotiteli duchů. Úplný průšvih to není, Robert Schwentke umí natočit zběsilé akční scény (kamera neustále v pohybu, ale díkybohu se lacině netřese) i komornější momenty velice poutavě. Například scénou, při níž hlavní hrdina zemře, mi doslova vyrazil dech. Stejně tak funguje příjemně svěže poslouchatelná Beckova hudba. A herci jsou také dobří. Jeff Bridges sice občas na tu pověstnou pilu zatlačí až příliš, ale většinu filmu dokáže být zábavný. Ryan Reynolds je sympaťák. Jenže ten scénář - zase! Nemám rád, když si filmaři řeknou: "Hm, tak máme poměrně originální nápad o mrtvých policajtech, čili zbytek už tak originální být nemusí." Od té doby, co se Nick walker dá k URNĚ, se prakticky nestane nic, co bychom už dříve neviděli. A to nevyužití tak úžasného světa, kde vedle sebe na policejní služebně sedí marlowovští detektivové, britští konstáblové a šerifové z Divokého západu! A vůbec se mi ten svět a myšlenka, že mezi živými běhají mrtví a nemrtví, zdál nějak nepropracovaný a plný otazníků. Ostuda ostudná. Takhle zahodit možnost natočit zábavnou letní pokoukanou. Místo toho sledujeme obyčejný buddy film plný různě kvalitních triků, v němž se donekonečna opakuje (zprvu dobrý) vtip s tím, že smrtelníci vidí Bridgese jako blonďatou krasavici a Reynoldse jako malého Číňana. Čistý průměr, ale nijak zvlášť mi to nevadí. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ono mi ani tak nevadí, že je to bezmyšlienková oddychová zábava, vadí mi, že každá jedná scéna či dialóg, sú priamym zosobnením žánrových klišé a zároveň vykrádačkou konkrétnych filmov. Ani jeden nový nápad som nevidel v tomto filme, iba zahadzujúcich sa hercov (od kedy má Dude vadu reči??) a neskonale premárnený potenciál. Spolu s Gangster Squad, shit roku. PS: Pôvodne som chcel dať hviezdy dve, ale tá záverečná scénka s cucaním brady, bola asi tým natrápnejším a najnevkusnejším, čo som tento rok videl a takmer mi znechutila moju obľúbenú herečku. Hanba ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zdejší vyhřátá klika podprahových, artových müslitelů patrně opět nepochopila, že se jedná o hlubokomyslnou, filosofickou sondu do posmrtného života, plnou heideggerovských otázek lidského bytí a nebytí a v kontextu existenční kontinuity s nadhledem vyvrací Nietzcheho ateismus. Ještěže mě máte, ufoni, tak šup a přehodnocujte, nebo stáhněte své čtyřky a pětky u Mužů v černém! Neškodná, roztomilá a vtipná zábava, u které mi vadilo pouze to, že můj milovaný Džef Mostař mluvil, jako by měl plnou hubu aft. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neškodná, ľahko stráviteľná jednohubka. Reynolds je mdlý ako vždy, Bridges recykluje a scenár je zlepenec všetkého možného. Tempo je však svižné, sem-tam sa urodí dobrý nápad či vtipná dialógová výmena a Schwentkeho réžia, nech je akokoľvek neoriginálna, mi pripadá sústredená, dynamická a prehľadná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, Rhode Island a v Kalifornii. (MikaelSVK)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

Reklama

Reklama