Reklama

Reklama

Letos nepeču

(TV film)
  • USA On Strike for Christmas (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnoha letech starání, aby měla její rodina perfektní život, má Joy všeho plné zuby a vyhlásí na Vánoce stávku. Pokud chtějí její manžel a děti další dokonalé prázdniny, budou si je muset zorganizovat sami. Seznamte se s Joy Robertson (Daphne Zuniga), supermámou, která dělá pro svou rodinu úplně vše, i když její manžel Stephen (David Sutcliffe) a zbytek rodiny, zdá se, vůbec neoceňuje její usilovné snažení, zejména pokud se jedná o Vánoce. Právě nastává další období vánočního shonu – zdobení, nakupování, balení dárků, pečení a plánování – a Joyina rodina znovu očekává, že to ona zas zázračně všechno zvládne bez jakékoli pomoci. Ale ne tento rok! Joy vyhlásí na Vánoce stávku, což bude mít samozřejmě úsměvné následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

freddy 

všechny recenze uživatele

Když rodina nepomáhá a přípravy Vánoc leží pouze na bedrech jedné ženy, která kromě toho, že chodí do práce ještě vykonává roli matky a manželky, tak není divu, že tato žena si řekne jednoho dne dost a rozhodne se začít stávkovat a přípravu Vánoc tak nechá na svém manželovi a svých dvou synech. Pro mě osobně bylo chování zbytku rodiny, kteří své matce a manželce ani jedinkrát při přípravě Vánoc v tomto filmu nepomohli, naprosto nepochopitelné, protože já, ač jsem muž, tak Vánoce velice miluju, a většinu příprav na Vánoce u nás doma zajišťuji právě já. A musím uznat, že všichni tři mužští členové domácnosti byli opravdu neuvěřitelně laxní a nespolehliví, takže jsem hlavní hrdince v jejím konání fandil, aby dala pánům za vyučenou. Film nabídl i několik opravdu vtipných scének, jako například když se mužská část rodiny snažila péct cukroví nebo když se město, v němž hlavní hrdinka bydlí, zaplnilo nakupujícími muži, protože většina tamních žen se k vánoční stávce neváhala připojit. Celkově tenhle film vnímám jako příjemný a oddechový vánoční film, který nabídl jistou snahu o originalitu, a to se rozhodně cení. Nakonec jsem se rozhodl udělit filmu tři hvězdičky. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Vianočný rodinný film s mierne feministickým podtónom, ktorý z medzí tohto žánru nevyniká, ale ani ich nezahanbuje. Prevažuje v ňom komediálna zložka nad dramatickou, keďže k vážnejším hádkam, konfliktom či sporom medzi ústrednými postavami nedochádza. Mnohokrát sa síce pri sledovaní nezasmejeme, ako to už býva pri podobných snímkach zvykom, avšak scény, v ktorých traja mužskí členovia domácnosti pečú koláče, sú skutočne zábavné. Ak už nie z iných dôvodov, tak kvôli týmto scénam si film tri hviezdičky zaslúži. Herecké výkony neprekvapujú, ale nie sú ani nepresvedčivé. Prostredie, v ktorom sa dej odohráva, je dosť jednotvárne a niektoré scény, najmä tie, ktoré sa odohrávajú v Joyinom obchodíku, sú pomerne nudné. Celkovo je ON STRIKE FOR CHRISTMAS rýdzim príkladom priemerného televízneho filmu. Z hľadiska televízneho uvedenia sa ako nerozumný ťah ukázalo rozhodnutie HBO vysielať ho v premiére začiatkom júla. Zhliadnuté v TV [HBO] [český dabing] (5.7.2012) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh z období vánoc mající myšlenku připomínající nejen ducha tohoto svátku, ale rodinné soužití jako takové. To je tak, když je žena v domácnosti na všechno sama a manžel a synové mají všechny možné aktivity, jen ne výpomoc s přípravou na oslavu svátku. Hrdinka tohoto líbezného a hlavně odpočinkového vyprávění se rozhodne pro stávku, což nezůstane bez povšimnutí nejen sousedek. Jasně, je to kýč jak bič, ale ona síla je právě ve zmíněné myšlence, která je vlastně i moralitou. Avšak cílenou a zásadní. Rozhodně nejlepší scéna je o tom, jak se pánové snažili upéct koláče. Za to by se ani groteska nestyděla. Ve filmu se rozhodně mnozí poznají a je jisté, že to jen tak nepřiznají. Povedený vánoční televizní film vhodný i pro českého diváka. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Vánoční film bez Santy a vánočních zázraků. Je to o tom, co všichni víme, ale stejně na to pořád zapomínáme. Svátky jsou o tom, být spolu, podporovat se a nehroutit se, že vše není perfektní a vždycky nemusí být po vašem. K obsazení bych měla menší výhrady (např. starší syn měl doopravdy zvláštní vizáž), ale já se celkem bavila. /// 2.12.2019 Viděno znovu a je to fakt koukatelné. ()

Marta.Adamko 

všechny recenze uživatele

Já teda absolutně vánoce a jiný priblbly komerční zrouty peněz nesnáším,jenom naruší i tak mizerný rozpočet a děti neděti,neslavime ani narozky, prostě mě to nebaví, když mám možnost něco koupit tak to koupím,a nebudu koukat zrovna na to jestli se bude něco slavit,co se týče filmu,líbil se mi ale nechápu takové lidi,ale to je můj názor ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama